Σήμερα η δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα με κατηγορούμενη τη Δούρου - Free Sunday
Σήμερα η δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα με κατηγορούμενη τη Δούρου

Σήμερα η δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα με κατηγορούμενη τη Δούρου

Στο εδώλιο του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας της Μάνδρας θα καθίσουν σήμερα 21 άτομα, ανάμεσα στους οποίους και η τέως περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων, τα οποία κατηγορούνται για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα.

Οι κατηγορίες αφορούν τα πλημμελήματα της πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβασης καθήκοντος διά παραλείψεωςΗ δίκη θα διεξαχθεί ενώπιον του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας και οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπηθούν στο δικαστήριο από τους δικηγόρους τους.

Η πολύκροτη αυτή υπόθεση οδηγείται στο ακροατήριο έπειτα από πολύμηνες έρευνες των δικαστικών αρχών και κατόπιν διάταξης που είχε εκδώσει, μετά από προκαταρκτική εξέταση, η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Να σημειωθεί, τέλος, πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας τον περασμένο Μάρτιο και την άσκηση των διώξεων η δικογραφία διαβιβάστηκε στην αρμόδια ανακρίτρια, ενώπιον της οποίας κλήθηκαν σε απολογία όχι μόνο οι αρχικοί κατηγορούμενοι, αλλά και νέα πρόσωπα, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας. Οι 21 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με απευθείας κλήσεις.