Στη 1 η ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα ρύθμιση της πολυϊδιοκτησίας - Free Sunday
Στη 1 η ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα ρύθμιση της πολυϊδιοκτησίας

Στη 1 η ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα ρύθμιση της πολυϊδιοκτησίας

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία, η οποία αλλάζει την ποινική αξιολόγηση της πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Καταταλαβαίνω τη συναισθηματική φόρτιση των βουλευτών από Πειραιά και Θεσσαλονίκη αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα» δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας, ο οποίος προέβλεψε «κάποιες δικαιολογημένες απουσίες»

Την ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα γίνει στη 1.

Η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι εφεξής όσοι κρίνονται από την αθλητική Δικαιοσύνη ένοχοι για τέτοιες παραβάσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας θα τιμωρούνται με αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών.

Το τελευταίο 24ωρο οι βουλευτές της ΝΔ δέχθηκαν ασφυκτικές πιέσεις για να πάρουν θέση στο δίλημμα του υποβιβασμού ή μη των δύο ομάδων από τη Βόρεια Ελλάδα, οι ιθύνοντες των οποίων δεν ικανοποιήθηκαν ούτε από τη «σολομώντεια» λύση της αφαίρεσης βαθμών στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα.Σε μια προσπάθεια, εξάλλου, να προλάβει ενδεχόμενη «ανταρσία» από τους πιεζόμενους κυβερνητικούς βουλευτές που εκλέγονται στα Βόρεια, ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαγράψει τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος έσπευσε από την πρώτη στιγμή να απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση.

Πηγές από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας διαμηνύουν ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων» θέτοντας έτσι θέμα κομματικής πειθαρχίας και κυρώσεων για όσους τυχόν διαφωνήσουν με την τροπολογία με την στάση ή την ψήφο τους στη Βουλή.