Η κατάθεση Μιωνή αναστατώνει τον Παπαγγελόπουλο - Free Sunday
Η κατάθεση Μιωνή αναστατώνει τον Παπαγγελόπουλο

Η κατάθεση Μιωνή αναστατώνει τον Παπαγγελόπουλο

Aνέντιμη πολιτική εκμετάλλευση «από διεφθαρμένους διαπλεκόμενους παρανοϊκούς που θα σπεύσουν να υιοθετήσουν τα μεγάλα ψεύδη του», προαναγγέλλει με χθεσινή δήλωση του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει στην προκαταρκτική της βουλής, ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή.

 

Ο κ.Παπαγγελόπουλος αναγνωρίζει «μηδενική αξιοπιστία» στο κ.Μιωνή, τον οποίο χαρακτηριζει «ένα ευφάνταστο πρόσωπο που συγχέει σκόπιμα και κατ’ εξακολούθηση ιδιωτικές υποθέσεις του με διακρατικά ζητήματα» - να διαταραχθούν ακόμη και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ και να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο.


Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ο δικηγόρος του Σταύρος Παπασταύρου και ο συνεταίρος του πρώτου Αγγελος Μεταξάς στοχοποιήθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια με σφοδρές εναντίον τους επιθέσεις, οι οποίες είχαν ως επακόλουθο πρωτοφανείς δικαστικές και πολιτικές προεκτάσεις. Τον Αύγουστο του 2015 μετά από επώνυμη καταγγελία κατηγορήθηκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε χρήματα που κατέληγαν σε πολιτικά πρόσωπα. Εκτοτε υπέστησαν μια σειρά από ανώνυμες και δόλιες καταγγελίες και σενάρια κατασυκοφάντησής τους που διακινήθηκαν μέσω δεκάδων δημοσιευμάτων του Τύπου αλλά και ιστολογίων. Παράλληλα, τα ονόματά τους έγιναν μεθοδευμένα αντικείμενα εκμετάλλευσης από μερίδα του πολιτικού σκηνικού ώστε να εξυπηρετηθούν δικοί της σκοποί. Καθημερινές ήταν οι αναφορές εις βάρος τους από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και από τον ίδιο τον τέως πρωθυπουργό. Ειδικότερα, εις βάρος του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου δημιουργήθηκε σκοπίμως και τηλεοπτικό σποτ για τις εκλογές του 2015. Τελικά, στις 18 Ιουνίου 2019 η υπόθεση μπήκε στο αρχείο γιατί δεν προέκυψαν ενδείξεις για τα υποτιθέμενα κακουργήματα που μεροληπτικά τους φόρτωναν.


Στον κ.Παπασταυρου επιβλήθηκε υπέρογκο φορολογικό πρόστιμο (3 εκατ. ευρώ) για την εταιρεία στην οποία ο ίδιος ήταν απλώς πληρεξούσιος. Παρότι ο Σάμπυ Μιωνής ανέφερε ότι με τον Παπασταύρου ήταν φίλοι και συμφοιτητές, ενώ τον έβαλε συνδικαιούχο σε διάφορους λογαριασμούς του όταν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας (πέρασε καρκίνο στα 29 του) σε περίπτωση που του συμβεί κάτι, δεν εισακούστηκε από κανέναν. Ματαίως, επίσης, διέψευδε ότι ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν συνδιαχειριστής του συγκεκριμένου Αμοιβαίου Κεφαλαίου, υποστηρίζοντας ότι ήταν εξωτερικός δικηγόρος.


Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής ο κ.Μιωνή αναμένεται να υποστηρίξει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προσπάθησε απροσχημάτιστα και κυνικά να τον εκβιάσει. Θα προσθέσει μάλιστα ότι, αν χρειαστεί, μπορεί να αποδείξει τις καταγγελίες του με αδιάσειστα και μη επιδεχόμενα αμφισβήτησης στοιχεία και ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται, κεντρικό σημείο της κατάθεσής του αναμένεται να είναι μια ιδιαίτερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου του 2016 με τον Δ. Παπαγγελόπουλο, η οποία έγινε σε γραφείο άλλου κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε καλή σχέση και με τους δύο και ενδιαφερόταν να κλείσει τα θέματα που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ τους.Ο κ. Μιωνής αναμένεται να υποστηρίξει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε οικονομικά ανταλλάγματα -και μάλιστα με ιδιαίτερα φορτικό τρόπο- προκειμένου να «εκτονώσει» κατασκευασμένες δικαστικές υποθέσεις που εκείνη την περίοδο είχαν φέρει σε δυσχερή θέση τον επιχειρηματία. Είναι φυσικό ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος θα αρνηθεί όλες αυτές τις κατηγορίες. Προς έκπληξη μάλιστα του έτερου υπουργού, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιχείρησε να λειτουργήσει κατευναστικά, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επέμενε απροκάλυπτα και με αδιαλλαξία στα αιτήματά του, σύμφωνα τουλάχιστον με τους ισχυρισμούς του κ. Μιωνή.Σε περίπτωση πάντως που οι καταγγελίες Μιωνή στην Προανακριτική αμφισβητηθούν, πηγές από τον κύκλο συνομιλητών του επιχειρηματία υπαινίσσονται ότι θα κάνει χρήση του εννόμου δικαιώματός του να προσκομίσει επιπλέον αποδεικτικό υλικό. Προσθέτουν επίσης με νόημα ότι ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο έχει κτηθεί αυτό το αποδεικτικό υλικό, είναι απολύτως συμβατή η χρήση του σε κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις γιατί έχει πλέον νομιμοποιηθεί με νόμο που πέρασε το καλοκαίρι από τη Βουλή. Είναι προφανές ότι οι αποκαλύψεις Μιωνή χτυπούν στην καρδιά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τις απίστευτες μεθοδεύσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, αναδεικνύοντας ένα αναπόφευκτο ερώτημα: αν ο τότε πρωθυπουργός γνώριζε και σε ποιον βαθμό τις μεθοδεύσεις Παπαγγελόπουλου.Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένος πληροφορίες, ο επιχειρηματίας αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν έχει κανένα στοιχείο να υποστηρίξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος ή γνώριζε κάτι για τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις Παπαγγελόπουλου που είχαν στόχο τον ίδιο.