Κάτω από το 20% βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ η opinion poll - Free Sunday
Κάτω από το 20% βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ η opinion poll

Κάτω από το 20% βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ η opinion poll

Σημαντικό πολιτικό προβάδισμα της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα καταγράφει έρευνα της opinion poll. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η ΝΔ έχει προβάδισμα 20 μονάδων έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευση, ενώ η κυβέρνηση απολαμβάνει της ευρύτατης αποδοχής από την κοινή γνώμη για τους χειρισμούς της στο μέτωπο του κορωνοϊού και των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ το 48% εγκρίνει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας. Το 17% πιστεύει ότι ο κορωνοιός δεν υπάρχει!

Τους συνολικούς χειρισμούς της κυβέρνησης αποδέχεται:

  • στα Ελληνοτουρκικά το 67%
  • στον κορωνοιού το 70%
  • στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης το 48%.

Πέραν των ψηφοφόρων της Ν.Δ σημαντικά τμήματα ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται θετικά για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει το 67.7% των θετικών απόψεων των πολιτών, ενώ το 70% τον κρίνει θετικά ως Πρωθυπουργό.

Στο ερώτημα αν θα τα κατάφερνε καλύτερα μια Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα που αφορούν στα Ελληνοτουρκικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής ΝΑΙ και Μάλλον ναι απαντούν το 19%, το 15% και το 18%.

Θετικά κρίνουν την συνολική παρουσία του ως αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το 28% ( 61.7% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ θετική άποψη έχει το 28.4% με την Φώφη Γεννηματά να τον περνάει με 31.8%.

Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 52.7% των προτιμήσεων έναντι ενός 23.9% του ΚΑΝΕΝΑ και 19.4% του Αλέξη Τσίπρα.-

Η Ν.Δ βρίσκεται στο 40.3% ( 41.2% τον Ιούλιο) έναντι 19.5% του ΣΥΡΙΖΑ (20.7% τον Ιούλιο) με αποτέλεσμα η διαφορά στην πρόθεση ψήφου να αυξάνει στο 20.8% έναντι 20.5% τον Ιούλιο.

Το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ διατηρούν τις επιδόσεις τους που εμφάνιζαν τον Ιούλιο με 5.8% και 5% αντίστοιχα.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και το ΜΕΡΑ 25 εμφανίζουν μείωση με ποσοστά 3% και 2.2% έναντι 3.5% και 2.2% που εμφάνιζαν τον Ιούλιο.