Αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον νέο καταυλισμό στη Λέσβο - Free Sunday
Αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον νέο καταυλισμό στη Λέσβο

Αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον νέο καταυλισμό στη Λέσβο

Τη μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ επιχειρεί η αστυνομία στη Λέσβο από νωρίς το πρωί.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή της Λέσβου όπου έχουν κατασκηνώσει οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ενώ οι 70 γυναίκες αστυνομικοί που πήγαν χθες στο νησί από την Αθήνα, φροντίζουν να μεταφέρουν πρώτα τις γυναίκες και τα παιδιά που είναι στον άτυπο καταυλισμό,  στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

Οι αστυνομικοί είναι ντυμένοι με ειδικές άσπρες στολές και μεταφέρουν τους μετανάστες στο εσωτερικό της δομής. Μέχρι χτες ήταν μέσα 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες και οι αρχές εκτιμούν ότι άλλοι τόσοι θα μπουν σήμερα.

Συνολικά την επιχείρηση, η οποία χαρακτηρίζεται ανθρωπιστικού χαρακτήρα, όπως λένε από το υπουργείο Προστασιας του Πολίτη, παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
.Η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό θα γίνεται αφού πρώτα υποβληθούν σε rapid test για τον κορωνοϊό.

Συνολικά συμμετέχουν 140 αστυνομικοί.

Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον Guardian, επανέλαβε ότι η Λέσβος θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες μέχρι το Πάσχα του 2021 .«Θα φύγουν όλοι. Από τους περίπου 12.000 που βρίσκονται στο νησί τώρα, προβλέπω ότι 6.000 θα έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην βρετανική εφημερίδα.«Οι κάτοικοι του νησιού έχουν περάσει πολλά. Υπήρξαν πολύ υπομονετικοί» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο περίπου το 70% των αιτούντων άσυλο στη Λέσβο ήταν Άφγανοι και σε αυτούς θα δοθούν έγγραφα για να φύγουν.