Τρεις συλλήψεις για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστώ - Free Sunday
Τρεις συλλήψεις για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστώ

Τρεις συλλήψεις για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστώ

Τρία άτομα, δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών και μία γυναίκα 36 ετών έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής κατά τη μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στην Αθήνα.

Οι έρευνες έγιναν σε τέσσερα σπίτια στην Αττική, στα τρία από τα οποία συνελήφθησαν τα τρία άτομα και στο τέταρτο εντοπίστηκαν όπλα και εκρηκτικά για την κατοχή των οποίων κατηγορούνται ενώ από το πρωί σήμερα Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις κατ' οίκον έρευνες.

Χθες, είχε γίνει έφοδος σε αποθήκη στην οδό Αναστασίου Ζήνη 16, όπου βρέθηκαν πολλά εκρηκτικά για κατασκευή βομβών (ζελατοδυναμίτιδα, πυροκροτητές και χρονοδιακόπτες). Την αποθήκη, κατά πληροφορίες απο την ΕΛΑΣ, νοίκιαζε ο ένας από τους δύο άνδρες, ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία Μυλωνά, ενώ σε σπίτι, όπου ακολούθησε έρευνα, συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστείες, και η φίλη του, καθώς βρέθηκαν δύο πιστόλια.

Η αστυνομία φέρεται να ψάχνει συνδέσεις των τριών με την ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που θεωρείται μια από τις πιο δυναμικές ομάδες του σύγχρονου αντάρτικού πόλης και η οποία απο το 2013 στα πέντε χρόνια δράσης της, έχει πραγματοποιήσει οκτώ χτυπήματα.

Η οργάνωση έχει χρησιμοποιήσει τρεις φορές καλάζνικοφ, μια 1 φορά ρουκέτα και στις υπόλοιπες φορές βόμβες.

Τα χτυπήματα με χρονολογική σειρά έχουν ως εξής:

  • 14 Ιανουαρίου 2013 : επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον των τότε γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στην Λ. Συγγρού.
  • 30 Δεκεμβρίου 2013: επίθεση με δυο Καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.
  • 12 Ιανουαρίου 2014: ανεπιτυχής επίθεση με ρουκέτα που δεν εξερράγη κατά της αντιπροσωπείας της  Mercedes στη Βαρυμπόμπη,
  • 12 Δεκεμβρίου 2014: επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον του κτηρίου της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό
  • 24 Νοεμβρίου 2015: βόμβα στην είσοδο του ΣΕΒ με σοβαρές ζημιές στο κτίριο και την πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, επί της οδού Ξενοφώντος
  • 12 Δεκεμβρίου 2016: βόμβα με σακίδιο έξω από το Υπουργείο Εργασίας η οποία δεν εξερράγη
  • 19 Απριλίου 2017: βόμβα έξω από τα γραφεία της Eurobank, επί της οδού Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας
  • 22 Δεκεμβρίου 2017: βόμβα μεγάλης ισχύος και πυροβολισμός εναντίον του σκοπού στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών επί της οδού Λουκάρεως