Παραδίδονται πριν συλληφθούν οι καταδικασμένοι της Χρυσης Αυγής - Free Sunday
Παραδίδονται πριν συλληφθούν οι καταδικασμένοι της Χρυσης Αυγής

Παραδίδονται πριν συλληφθούν οι καταδικασμένοι της Χρυσης Αυγής

Περήφανος που πηγαίνει φυλακή για τις ιδέες του, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του,  Ελένη Ζαρούλια, την κόρη του, Ουρανία και λίγου;λς οπαδους του, βγήκε από το σπίτι του για να παραδοθεί μετά την καταδικαστική απόφαση και την απόρριψη του αιτήματος για αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργηματων.

«Είμαι υπερήφανος που με πηγαίνουν φυλακή για τα πιστεύω μου. Κάποτε κάποιοι θα ντρέπονται γι' αυτή την απόφαση. Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της ΧΑ ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Μιχαλολιάκος.


Την ίδια ώρα αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, μέσα στο Εφετείο, συνέλαβαν τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και άλλους πέντε, που ήταν παρόντες στη δίκη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ραφήνας, όπως και, κατά πληροφορίες, και οθ Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιοπουλος.

Ο  πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, μαζί με τον Καζαντζόγλου, καθώς και ο Τσακανίκας παραδόθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ο Ευγενικός στο Πέραμα, ο Αναδιώτης  στη Δραπετσώνα και ο Κομνιάνος  στην Κέρκυρα.

 

 

Η ΕΛ.ΑΣ έχει καταρτίσει σχέδιο για τις   μεταγωγές που θα γίνουν με αυξημένα μέτρα και ισχυρή παρουσία αστυνομικών χωρίς να αποκλείεται αν κριθεί απαραίτητο σε κάποιες περιπτώσεις να κλείσουν και δρόμοι.

Ως κρατούμενοι ειδικής κατηγορίας αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όσα μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικαστούν σε ποινή μη ανασταλτικού χαρακτήρα και οδηγηθούν στις φυλακες. Υπάρχει σε εξέλιξη μια επιχείρηση τόσο της ΕΛ.ΑΣ όσο και των σωφρονιστικών καταστημάτων για το που θα οδηγηθεί ο καθένας αν και τις πρώτες 14 ημέρες υποχρεωτικά θα τεθούν σε καραντίνα Covid-19 πριν καταλήξουν στα ατομικά κελιά τους. Το τελικό πρόσταγμα για τις τοποθετήσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα το έχει ο εισαγγελέας εκτελέσεως ποινών.

Το  πιο πιθανό είναι να δημιουργηθούν ατομικα κελιά και να σπάσει ο ηγετικός πυρήνας καθώς οι σχέσεις ανάμεσα τους έχουν διαρραγεί. Πιθανές φυλακές που θα μεταφερθούν είναι το Μαλανδρίνο, ο Δομοκός, τα Τρίκαλα, η Πάτρα και τα Χανιά.

Στη δεύτερη κατηγορία είναι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και οι πυρηνάρχες για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως αποτελέσουν στόχο και δεχθούν επιθέσεις από άλλους συγκρατουμένους που θα επιχειρήσουν να τους “τιμωρήσουν” και στην τρίτη κατηγορία αυτοί που θα μπουν στη φυλακή και δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς, αλλά και όσοι από τους υπόλοιπους 57 καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή, θα μεταφερθούν σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στις φυλακές Δομοκού και Μαλανδρίνου που διαθέτουν κελιά και όχι θαλάμους καθώς κάθε κρατούμενος της Χ.Α θα είναι μόνος στο κελί προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν συγκρούσεις με άλλους κρατουμένους.