Προσφυγή κατά του Γ. Μυλοπουλου στη δικαιοσύνη για fake news εξετάζει ο ΕΟΔΥ - Free Sunday
Προσφυγή κατά του Γ. Μυλοπουλου στη δικαιοσύνη για fake news εξετάζει ο ΕΟΔΥ

Προσφυγή κατά του Γ. Μυλοπουλου στη δικαιοσύνη για fake news εξετάζει ο ΕΟΔΥ

Στην απόσυρση της ανάρτησης του με την οποία κατάγγειλε ότι ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε γνωστη του ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό, χωρίς να έχει κάνει τεστ, προχώρησε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και πρώην επικεφαλής της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μυλόπουλος.

«Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή μου για ιστορία που άκουσα έκρινα καλό να την κατεβάσω. Μη μπορώντας να αποκαλύψω τις πηγές μου, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα, δεν μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της Οι πρωταγωνιστές αν θέλουν θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε καταγγελία», έγραψε χωρίς να αναφέρει αν έλαβε το σχετικό εξώδικο από τον ΕΟΔΥ με το οποίο προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Πηγές του ΕΟΔΥ έλεγαν χθεςς ότι η νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη δημόσια υγεία. ότι η νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την αρχικη ανάρτηση του κ.Μυλόπουλου, μία γνωστή του, η οποία είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για να κάνει το τεστ στη Θεσσαλονίκη, αλλά έφυγε πριν έλθει η σειρά της,  δέχτηκε τηλεφώνημα από τον ΕΟΔΥ με το οποίο ενημερώθηκε ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.