Στο τέλος της βδομάδας οι ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη του ανοίγματος της αγοράς - Free Sunday
Στο τέλος της βδομάδας οι ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη του ανοίγματος της αγοράς

Στο τέλος της βδομάδας οι ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη του ανοίγματος της αγοράς

Στο τέλος της εβδομάδας, θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα της χώρας, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση ακόμη δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει τη σειρά με την οποία θα ανοίξουν, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο να αρθεί το lockdown στις 7 Δεκεμβρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, είπε ότι δεν μπορεί να σταματήσει το lockdown με τόσο υψηλά νούμερα κρουσμάτων και κατέστησε σαφές ότι αν οι ειδικοί εισηγηθούν να μην ανοίξει η αγορά τότε δεν θα ανοίξει.

Μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένονται στο Μαξίμου οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της πορείας προς τα Χριστούγεννα.

«Τα δεδομένα θα δείξουν πώς θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας» και ξεκαθάρισε ακόμη ότι «οι ημερομηνίες δεν βοηθούν» τον κυβερνητικό σχεδιασμό, είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος σήμερα διευκρίνισε ότι “τα δεδομένα της πανδημίας, αυτή τη στιγμή μας δείχνουν μία σταθεροποίηση ή και μείωση ενώ υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών, ενώ την ίδια στιγμή, σημείωσε, αυξάνει ο αριθμός των απλών κενών κλινών”. είπε ο κ.Πέτσας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των πολιτών κατά του κορωνοϊού μέχρι το τέλος Ιουνίου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και η κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να πειστούν οι πολίτες.