Εφ' όλης της ύλης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη βουλή (απευθείας μετάδοση) - Free Sunday
Εφ' όλης της ύλης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη βουλή (απευθείας μετάδοση)

Εφ' όλης της ύλης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη βουλή (απευθείας μετάδοση)

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή με κύριο θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βουλή, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συζήτηση ξεκινά στις 10:30 και μεταδίδεται απευθείας στη διευθυνση: https://parltv.live.grnet.gr/webtv/

Στενοί του συνεργάτες που πρωθυπουργού λένε ότι προσέρχεται στην Ολομέλεια αποφασισμένος όχι για σύγκρουση με την αντιπολίτευση αλλά γοα να ενημερώσει τους πολίτες για το σχέδιο της κυβέρνησης όσον αφορά:

  • στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας,
  • το πλάνο και τις «ταχύτητες» του εμβολιασμού μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους,
  • το ασφαλές άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου και
  • την στήριξη της οικονομίας πριν και μετά τη επιδημιολογική κρίση.

Εφόσον τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα ή κατατεθούν προτάσεις από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ο κ. Μητσοτάκης προτίθεται να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις αξιοποιώντας προφανώς και τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, όπου καταγράφεται για τον ίδιο και την κυβέρνηση αξιοσημείωτη απήχηση στην ελληνική κοινωνία 18 μήνες μετά τις εκλογές.Ο κ. Μητσοτάκης προτίθεται να εξηγήσει εκ νέου τα κριτήρια για την επανεκκίνηση σταδιακά των διάφορων οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων μετά το απαγορευτικό που ισχύει από τις 7 Νοέμβρη.

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι η πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση αλλά και ο προγραμματισμός για την στήριξη της οικονομίας παραμένει σε πρώτο πλάνο- κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι έχουν γίνει βήματα που ήταν προς την σωστή κατεύθυνση και μακριά από ρίσκα που δεν επιτρέπονται στην κρίσιμη συγκυρία.

«Έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε το δεύτερο κύμα, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία», θα επαναλάβει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις ενέργειες της κυβέρνησης για την εξασφάλιση εμβολίων, τις προοπτικές του εμβολιαστικού πιστοποιητικού και τα σχέδια για την σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς.

Σε ότι αφορά στις εξελίξεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο πρωθυπουργός θα κάνει σχετική αναφορά αν και πιθανότατα θα διεξαχθεί ειδική αναλυτική συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη στην Ολομέλεια κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο.Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει τις καταγγελίες περι εγκληματικών πράξεων και παραλήψεων της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας και θα επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί δύναμη πατριωτικής ευθύνης και το αποδεικνύει υπερψηφίζοντας τα νομοσχέδια που αφορούν την επέκταση των χωρικών υδάτων και την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών και θα καλέσει την κυβέρνηση να με παραβιάσει την εθνική στρατηγική κατά την επανέναρξη των επαφών με την Τουρκία.

Η κυρία Γεννηματά αναμένεται να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας ενώ για τα εθνικά θα επαναφέρει την πρόταση για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.