Στην ΕΕ το σχέδιο ανάκαμψης και το πρόγραμμα σταθερότητας - Free Sunday
Στην ΕΕ το σχέδιο ανάκαμψης και το πρόγραμμα σταθερότητας

Στην ΕΕ το σχέδιο ανάκαμψης και το πρόγραμμα σταθερότητας

Στις Βρυξέλλες καταθέτει σήμερα η κυβέρνηση, το Εθνικό Σχέδιο Ανάλαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο διαμόρφωσε η Ομάδα Δράσης με επικεφαλής τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη.

Το σχέδιο προβλέπει για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις έως και 57 δισ. ευρώ στην προσεχή εξαετία και η Αθληνα αισιοδοξεί ότι παρά τις αβεβαιότητες και τις καθυστερήσεις, η Αθήνα εκφράζει ότι το εγχείρημα τελικώς θα προχωρήσει και θα αποδώσει καρπούς.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας καταθέτει στις Βρυξέλλες αύριο 28 Απριλίου μεθαύριο Πρόγραμμα Σταθερότητος και Ανάπτυξης προβλέποντας Ανάπτυξη 6,2% για το 2022, που θα στηρίζεται σε αύξηση επενδύσεων 30% εν σχέσει με το 2021.

Το Ελληνικό Σχέδιο εμπεριέχει ιδέες και λύσεις που έχουν τύχει ευμενών σχολίων από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στην φάση της καταρτίσεώς του. Αλλά τον τελικό λόγο για όλες τις χώρες θα έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που μπορεί και να «φρενάρει» τη χρηματοδότηση (επιδοτήσεις και δάνεια) αν δεν τηρούνται στόχοι και όροι για μεταρρυθμίσεις, καθώς και το αναπτυξιακό αποτέλεσμα από τα έργα αυτά.