Αισιόδοξος για το καλοκαίρι δηλώνει ο Μητσοτάκης - Free Sunday
Αισιόδοξος για το καλοκαίρι δηλώνει ο Μητσοτάκης

Αισιόδοξος για το καλοκαίρι δηλώνει ο Μητσοτάκης

Τις κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της ελεγχόμενης και σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας και κοινωνικών δραστηριοτήτων, ανέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του Smart Covid-19 Management Group στην οποία συμμετείχε, το πρωί με τους ομολόγους του της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, της Δανίας Μέττε Φρεντέρικσεν και της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις.

Οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους, για την πρόοδο στις εθνικές εκστρατείες εμβολιασμού και για την ανάπτυξη του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού, που θα διευκολύνει τις διασυνοριακές μετακινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ερχόμενο καλοκαίρι. Σημείωσε ότι πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες θέλουν να ταξιδέψουν, ενώ προσέθεσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη την εμπειρία του περσινού καλοκαιριού, όταν υποδέχθηκε με ασφάλεια επισκέπτες από το εξωτερικό.

Ο κ.Μητσοτάκης παρουσίασε το άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου με τις μεθόδους click away και click-in-shop, την επαναλειτουργία της εστίασης σε ανοιχτούς χώρους και η επιτυχημένη αξιοποίηση των self-tests, η οποία έχει ενισχύσει περαιτέρω τη δυνατότητα της χώρας μας να εντοπίζει εγκαίρως κρούσματα.

Οι ηγέτες στάθηκαν στη σημασία της πορείας των εμβολιασμών και της ανάγκης να πειστούν πολίτες που αυτή τη στιγμή εμφανίζονται επιφυλακτικοί να εμβολιαστούν, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για το προσεκτικό άνοιγμα δραστηριοτήτων που είναι σε εξέλιξη στις χώρες τους.