Άσυλο στην Ελλάδα θέλουν 17 Τούρκοι πολίτες που εντοπίστηκαν στον Έβρο - Free Sunday
Άσυλο στην Ελλάδα θέλουν 17 Τούρκοι πολίτες που εντοπίστηκαν στον Έβρο

Άσυλο στην Ελλάδα θέλουν 17 Τούρκοι πολίτες που εντοπίστηκαν στον Έβρο

Σε ασφαλή χώρο, όπου θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, οδηγήθηκαν, οι 17 τούρκοι υπήκοοι που εντοπίστηκαν στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης (1/12), σε νησίδα στο Δέλτα του Έβρου.

Πρόκειται για 12 ενήλικες (οκτώ άνδρες, τέσσερις γυναίκες) και πέντε παιδιά, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι φυγάδες από την πατρίδα τους και επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο.

Οι Τούρκοι υπήκοοι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκαν από περίπολο συνοριακών φρουρών στην περιοχή Νεραϊδότοπος, κοντά στις Φέρες, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Και οι 17 βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση εξαιτίας της ταλαιπωρίας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ιατρική φροντίδα.

Η υπόθεση έγινε γνωστή έπειτα από ενημέρωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Προσπάθησαν να ενημερώσουν τις Αρχές, στέλνοντας e-mail στην Αστυνομία με το στίγμα που είχαν αρχικά. Οι αστυνομικοί δεν τους βρήκαν στο σημείο που τους υπεδείχθη, αλλά σε άλλο, δύσβατο σημείο των Φερών μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος καμερών που υπάρχει στην περιοχή.