Κυβερνητική αισιοδοξία για ολοκλήρωση της ενισχυμένης εποπτείας - Free Sunday
Κυβερνητική αισιοδοξία για ολοκλήρωση της ενισχυμένης εποπτείας

Κυβερνητική αισιοδοξία για ολοκλήρωση της ενισχυμένης εποπτείας

Τους στόχους της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα την έξοδο από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, την επίτευξη δημοσιονομικής ισορροπίας, την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, επίτευξη σημαντικών ρυθμών ανάπτυξης και περιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί αντιπροσωπεία Γάλλων επιχειρηματιών στη χώρα μας.

"Ξέρουμε πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να πάμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία αναμένονται στο Eurogroup του Ιουνίου. Τόνισε ακόμη, ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει στήσει γραμμές άμυνας για τους πολίτες και τα δημόσια οικονομικά απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την αβεβαιότητα που αυτή προκαλεί.

Στην ίδια εκδήλωση, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε τα βήματα για την ψηφιοποίηση του κράτους που υλοποιήθηκαν και επιταχύνθηκαν εν μέσω πανδημίας.