Οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια δεν επηρέασαν το πολιτικό τοπίο - Free Sunday
Οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια δεν επηρέασαν το πολιτικό τοπίο

Οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια δεν επηρέασαν το πολιτικό τοπίο

Στις 8,8 μονάδες καταγράφηκε η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πανελλαδική έρευνα της Interview για λογαριασμό της politic.gr.

Η ΝΔ παραμένει πρώτη με 31% έναντι 22,2% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να είναι στο 8,8% ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση τον Απρίλιο ήταν στο 9% καθώς η ΝΔ είχε ποσοστό 30,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,9%.

Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με 12,5%.

Η Ελληνική Λύση με ποσοστό 5,5% περνάει στην τέταρτη θέση και το ΚΚΕ πέφτει στο 5,3% από 6,5%.

Στο 3,4% και είσοδο στη Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση για το ΜέΡΑ25 ενώ εκτός βουλής με 1,6% και 1,3% αντίστοιχα μένουν Συν. Δημιουργία και Έλληνες για την Πατρίδα.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 10,8%.

Τα ποσοστά της δημοφιλίας όλων των πολιτικών αρχηγών σημειώνουν πτώση, εκτός από εκείνο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από το 22,3% σκαρφαλώνει στο 26,3%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με το 44,1% να δηλώνει πως «έχει (μάλλον) θετική άποψη» για τον πρωθυπουργό, ενώ ως δεύτερος δημοφιλέστερος αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης (31,4%). Ακολουθούν ο Α. Τσίπρας (26,3%), ο Δ. Κουτσούμπας (20,1%), ο Γ. Βαρουφάκης (13%) και ο Κ. Βελόπουλος (11,7%) .

Σε ό,τι αφορά το αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε την κρίση της ακρίβειας καλύτερα ή χειρότερα, το 43% λέει ότι θα ήταν χειρότερα σε σχέση με την κυβέρνηση της ΝΔ, το 28% καλύτερα και το 26% το ίδιο με την ΝΔ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση:

το 60% των ερωτηθέντων έχει κάνει ή θα κάνει στο μέλλον αίτηση για το fuel pass

το 74% χρησιμοποιεί λιγότερο πλέον το ΙΧ του μετά από το ράλι των ανατιμήσεων στα καύσιμα, 

ένας στους δύο συμφωνεί με πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, όπως για παράδειγμα η «Κυριακή χωρίς αυτοκίνητο».

Το 47% δηλώνει υπέρ της πυρηνικής ενέργειας σε αντίθεση με τρεις μήνες πριν, όταν και το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 40%.