Κύρτσος καταγγέλλει Μητσοτάκη από το βήμα της Ευρωβουλής - Free Sunday
Κύρτσος καταγγέλλει Μητσοτάκη από το βήμα της Ευρωβουλής

Κύρτσος καταγγέλλει Μητσοτάκη από το βήμα της Ευρωβουλής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει τις παραβιάσεις του κράτος δικαίου από τον Μητσοτάκη αλλιώς...καληνύχτα Ευρώπη και καλή τύχη προειδοποίησε ο ευρωβουλευτής του Renew Europe Γ Κύρτσος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια για τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Μόλις άσκησε κριτική στον Μητσοτάκη αποκλείστηκε από την κρατική τηλεόραση.

Όταν εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τον περιορισμό της ελευθερίας των ΜΜΕ, διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Τα τηλέφωνα του επισυνδέθηκαν από την ΕΥΠ για 18 μήνες αφού χαρακτηρίστηκε ο ίδιος απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ευρωβουλευτή για έλεγχο των τηλεφώνων του και τεκμηρίωσε την παρακολούθηση για 18 μήνες δέχεται σκληρή κριτική από την κυβέρνηση και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο Μητσοτάκης άλλαξε τον νόμο για να ελέγξει προσωπικά την ΕΥΠ και ανέπτυξε ένα σύστημα μαζικών παρακολουθήσεων μαζί με τον έμπιστο ανιψιό του Δημητριάδη.

Άλλαξε επίσης τον νόμο για να μην έχουν δικαίωμα τα θύματα των υποκλοπών, όπως εγώ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκης, να πληροφορούνται τον λόγο για τον οποίο παρακολουθούνται και το αποτέλεσμα της παρακολούθησης, για μια περίοδο τουλάχιστον 3 ετών. 

Ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι λυπάται για την απουσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) από την ευρωπαϊκή προσπάθεια υπεράσπισης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Σημείωσε ότι ο Μητσοτάκης τον παρακολουθούσε ακόμη και την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής του ΕΛΚ.

Ο κ. Κύρτσος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για προσωπικό θέμα και πως πρέπει να υπερασπιστούμε τις ευρωπαϊκές αξίες και το κράτος δικαίου προτού να είναι αργά.

Διαφορετικά, όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφερόμενος στην συστηματική υπονόμευση του κράτους δικαίου, καληνύχτα Ευρώπη και καλή τύχη!