Ασπίδα για την κοινωνία η εκστρατεία «Εμβολιάζομαι - Θωρακίζομαι» - Free Sunday
Ασπίδα για την κοινωνία η εκστρατεία «Εμβολιάζομαι - Θωρακίζομαι»

Ασπίδα για την κοινωνία η εκστρατεία «Εμβολιάζομαι - Θωρακίζομαι»

Το μήνυμα της αξίας του εμβολιασμού διαδίδει στην ελληνική κοινωνία η ενημερωτική εκστρατεία «Εμβολιάζομαι - Θωρακίζομαι» της MSD, που ξεκινά με όχημα μια μεγάλη ελληνική πύλη ενημέρωσης για τα εμβόλια, την ιστοσελίδα www.thorakizomai.gr.

Εκεί όλοι οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν υπεύθυνα για καθετί που αφορά τον εμβολιασμό και τα εμβόλια. Ταυτόχρονα, συρμοί του μετρό θα ντυθούν τον Οκτώβριο με τη διαφημιστική εικόνα της καμπάνιας προκειμένου να μεταφέρουν το μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης των σοβαρών λοιμώξεων μέσα από τον εμβολιασμό στην παιδική και στην εφηβική ηλικία, αλλά και στην ενήλικη ζωή. Εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων, η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασιλική Σπούλου τονίζει: «Τα οφέλη των εμβολίων για τη δημόσια υγεία έχουν αναδειχθεί μέσα στα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, σώζοντας εκατομμύρια ζωές, προστατεύοντας πολύ περισσότερες –μέσα από το ανοσιακό τείχος που δημιουργούν στην κοινωνία– και εξοικονομώντας οικονομικούς πόρους για το σύστημα υγείας. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας μέσω των εμβολιασμών είναι ευθύνη όλων μας, της πολιτείας, της επιστημονικής κοινότητας, του φαρμακευτικού κλάδου, αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά».

Από την πλευρά του, ο παιδίατρος Γιώργος Τρίμης, υπεύθυνος του ιατρικού τμήματος των εμβολίων της MSD, υπενθυμίζει πως κάθε χρόνο τα εμβόλια προλαμβάνουν έως και 3 εκατομμύρια θανάτους και αποτρέπουν αναπηρίες σε 750.000 παιδιά, ενώ η βελτιστοποίηση της εμβολιαστικής κάλυψης μπορεί να αποτρέψει άλλους 1,5 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Η επιφυλακτικότητα των γονιών απέναντι στα εμβόλια και ο εφησυχασμός σε ό,τι αφορά κυρίως την πραγματοποίηση των αναμνηστικών δόσεων έχουν βαρύ τίμημα, όπως φαίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από την πρόσφατη έξαρση της «ξεχασμένης» ιλαράς, που τους τελευταίους μήνες κατέγραψε 14.000 κρούσματα και προκάλεσε 34 θανάτους, ενώ μπορεί να προληφθεί με εμβόλιο που υπάρχει εδώ και δεκαετίες, κατέληξαν οι ειδικοί.