Να ανοίξουν άμεσα τα κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ - Free Sunday
Να ανοίξουν άμεσα τα κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ

Να ανοίξουν άμεσα τα κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει διαχρονικάκαταγγείλει την εγκληματική ολιγωρία της πολιτείας να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Μάλιστα έχει καταθέσειαναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τη τραγική καθυστέρηση στη στελέχωση τωνΜΕΘπου έχει αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές. 

Το πρόβλημα πρόκειται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, το επόμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίοαναμένεται περαιτέρω έξαρση ιού της γρίπης ,σε συνδυασμό με την επιδημία της ιλαράς που έχει ήδη αυξήσει σημαντικάτις ανάγκες για κρεβάτια ΜΕΘ.

Το υπουργείο Υγείας δεν μερίμνησε γιατη στελέχωση των ΜΕΘ παρά το γεγονός ότι οι ενδείξειςαπό την πορεία του ιού της γρίπης στις άλλες χώρες είναι ανησυχητικές καθώςτα ποσοστά νοσηρότητας και θνητότητας είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, επισημαίνει τα εξής:

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά φέτος ,η αναμενόμενη επιδημία της γρίπης βρίσκει ανέτοιμο το υγειονομικό σύστημα της χώρα μας. Η ανεπαρκέστατη διαχείριση της επιδημίαςείχεαποτέλεσμα, η Ελλάδανα κατέχει τα τελευταία χρόνια θλιβερό ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων από τη νόσο. Ζητούμε να στελεχωθούν άμεσα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα γιατί να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές