Ανεκτίμητη προσφορά υγείας για χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη - Free Sunday
Ανεκτίμητη προσφορά υγείας για χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη

Ανεκτίμητη προσφορά υγείας για χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη

Τα παιδιά δεν χρειάζονται μόνο παραμύθια για να μεγαλώσουν. Χρειάζονται φροντίδα, ένα ζεστό σπιτικό και ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, για να παραμείνουν γερά και να γίνουν καλά αν αρρωστήσουν ή αν χτυπήσουν. Μόνο που όλα αυτά τα οποία συνήθως θεωρούνται αυτονόητα δεν είναι πλέον δεδομένα για όλα τα παιδιά. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του μεταναστευτικού ρεύματος χιλιάδες παιδιά στην πατρίδα μας σήμερα χρειάζονται στήριξη, καθώς η οικογένειά τους δεν επαρκεί ή δεν μπορεί να τα φροντίσει. «Πλάτη» γι’ αυτούς τους λιλιπούτειους βάζουν οι οργανωμένες Δομές Φροντίδας Παιδιού, με τρεις από αυτές, την «Κιβωτό του Κόσμου», την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», να ηγούνται αυτής της τιτάνιας προσπάθειας συμπλήρωσης ή υποκατάστασης του κράτους. Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, γιορτάζοντας 20 χρόνια προσφοράς, προσφέρει το αγαθό που γνωρίζει καλύτερα, την υγεία, στο πιο ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας, το παιδί, που έχει ανάγκη. Σε αυτή τη σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία η Ευρωκλινική παρέχει δωρεάν όλες τις προληπτικές και διαγνωστικές ιατρικές εξετάσεις που χρειάζονται σε ετήσια βάση τα παιδιά τα οποία στηρίζουν οι τρεις μεγάλοι προαναφερθέντες φορείς, η «Κιβωτός του Κόσμου», το «Μαζί για το Παιδί» και το «Χαμόγελο του Παιδιού», στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής Αντώνης Βουκλαρής. Ο κ. Βουκλαρής επεσήμανε πως η κοινωνική προσφορά της Ευρωκλινικής θα ανανεώνεται κάθε χρόνο, ενώ οι παιδιατρικές ανάγκες θα καλύπτονται από τα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Παίδων, τα οποία σε ημερήσια βάση εξετάζουν 250 παιδιά. Η πρωτοβουλία που ήδη ξεκίνησε και στην πράξη από την 1η Ιουλίου αποφασίστηκε από τη διοίκηση του Ομίλου ως μία πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, ένα αυτονόητο χρέος των εταιρειών που αναπτύσσονται και προοδεύουν.

Στην παρουσίαση της δράσης ο κ. Βουκλαρής, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα γιορτάζουμε τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωκλινικής Αθηνών, 20 χρόνια στα οποία με συνέπεια και διάθεση για συνεχή εξέλιξη παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Πιστεύουμε ότι κάθε οργανισμός που αναπτύσσεται και προοδεύει έχει χρέος να επιστρέφει στην κοινωνία στην οποία λειτουργεί ένα μέρος απ’ όσα πέτυχε. Έτσι κι εμείς επιστρέφουμε στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, στα παιδιά, σε συνεργασία με τους πιο άξιους αρωγούς και συμπαραστάτες παιδιών στην Ελλάδα. Είναι ελάχιστη η συνεισφορά μας μπροστά στο τεράστιο έργο που επιτελούν και τους ευχαριστούμε από καρδιάς που μας δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε αυτό».

Την ευγνωμοσύνη τους για την προθυμία του Ομίλου Ευρωκλινικής να συνδράμει στο έργο τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των τριών μεγάλων φορέων προστασίας παιδιών, που χαριτολογώντας σχολίασαν πως ηλικιακά και οι τρεις οργανώσεις είναι σχεδόν συνομήλικες της Ευρωκλινικής.

Εκπροσωπώντας την «Κιβωτό του Κόσμου», ο πατήρ Αντώνιος ευχαρίστησε και συνεχάρη από καρδιάς τον Όμιλο Ευρωκλινικής λέγοντας: «Η ευαισθησία που έχει επιδείξει ο Όμιλος Ευρωκλινικής και ο τρόπος που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά της “Κιβωτού του Κόσμου” έχει ανεκτίμητη αξία για μας και ευχόμαστε να βρει μιμητές, αφού έτσι νοηματοδοτείται η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης στους δύσκολους καιρούς μας. Κάθε χρόνο η “Κιβωτός του Κόσμου” χρειάζεται αιματολογικές και διαφόρων ειδών εξετάσεις για τα παιδιά που στηρίζει και επομένως είναι πάρα πολύ σημαντική η βοήθεια της Ευρωκλινικής και η ομόθυμη συστράτευση όλων των ανθρώπων της στο έργο της “Κιβωτού”. Ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς για μία ακόμη φορά και για τη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας να βοηθήσουμε, να γαληνέψουμε και να δώσουμε στα παιδιά μας τη χαμένη τους παιδικότητα».

Από τη μεριά της η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», δήλωσε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Όμιλο Ευρωκλινικής γι’ αυτή την τόσο ουσιαστική προσφορά στα παιδιά και τις οικογένειες που αγκαλιάζει η Ένωση “Μαζί για το Παιδί”. Πρόκειται για μια ενέργεια που δίνει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα υγείας παιδιών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ή ανασφάλιστες. Με τη στήριξη της Ευρωκλινικής αυτές οι οικογένειες ανακουφίζονται έχοντας δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας καίριες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών τους».

Και ο πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Ευρωκλινική, που πιστή στις αξίες και την αποστολή της αναλαμβάνει να καλύπτει τις ιατρικές εξετάσεις των παιδιών που μεγαλώνουν στα πέντε Σπίτια μας στην Αττική. Είναι σημαντικό, στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο στα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια μας, να έχουμε αυτή την ουσιαστική υποστήριξη στον τόσο κρίσιμο τομέα της υγείας. Ευχαριστούμε τη διοίκηση της Ευρωκλινικής και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της και ευχόμαστε αυτή να είναι η αρχή μιας πολυετούς συνεργασίας για τα παιδιά που καθημερινά στηρίζει το “Χαμόγελο του Παιδιού”».