Με τους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ, 700.000 ασθενείς έγιναν καλά στο σπίτι τους - Free Sunday
Με τους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ, 700.000 ασθενείς έγιναν καλά στο σπίτι τους
«Το 20% των ηλικιωμένων που εισάγονται στο νοσοκομείο βγαίνουν σε κακή κατάσταση». Γιώργος Θεοχάρης, παθολόγος

Με τους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ, 700.000 ασθενείς έγιναν καλά στο σπίτι τους

Μελέτη των SOS ΙΑΤΡΩΝ έδειξε ότι εννέα στα δέκα περιστατικά μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά στο σπίτι και δεν χρειάζεται οι ασθενείς να μετακινηθούν άσκοπα και να ταλαιπωρηθούν αναζητώντας ιατρική βοήθεια σε νοσοκομεία.

Την τελευταία 25ετία 700.000 ασθενείς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη απέφυγαν τις άσκοπες και δαπανηρές εισαγωγές στα νοσοκομεία και τη μεγάλη αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία προκειμένου να εξεταστούν, χάρη στο εξελισσόμενο μοντέλο της κατ’ οίκον ιατρικής.

Πρόκειται για μια νέα θεραπευτική πρόταση, η οποία πρωτοεφαρμόστηκε στη Γαλλία το 1966 και την οποία υιοθέτησαν οι SOS ΙΑΤΡΟΙ το 1993, αλλάζοντας τα δεδομένα στην περίθαλψη, όπως εξηγεί ο παθολόγος Γιώργος Θεοχάρης, πρόεδρος της οργάνωσης. Σήμερα, ιατρικές πράξεις όπως ακτινογραφίες, υπέρηχοι, ενδοφλέβιες χορηγήσεις φαρμάκων γίνονται εύκολα, γρήγορα, 365 μέρες τον χρόνο, από ιατρούς 20 ειδικοτήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σύντομα σε όλη την Ελλάδα.

«Το 20% των ηλικιωμένων που εισάγονται στο νοσοκομείο βγαίνουν σε κακή κατάσταση, με οργανικό ψυχοσύνδρομο και μόνιμο καθετήρα, κάτι που αποφεύγεται με τη νοσηλεία στο σπίτι» λέει ο Γιώργος Θεοχάρης, προσθέτοντας πως οι SOS ΙΑΤΡΟΙ, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής SOS 1016, έχουν προσφέρει δωρεάν ιατρικές συμβουλές σε 3.000.000 πολίτες.