Ασθενοκεντρικό το σχέδιο για τη δημόσια υγεία - Free Sunday
Ασθενοκεντρικό το σχέδιο για τη δημόσια υγεία
Η νέα ηγεσία της Αριστοτέλους ξεκινά οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα για να καταγράψει τις ανάγκες στις δομές υγείας, ώστε να προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Ασθενοκεντρικό το σχέδιο για τη δημόσια υγεία

Με ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας βάζει τον ασθενή στο επίκεντρο και δίνει προτεραιότητα σε όλους τους συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη.

Το ασθενοκεντρικό και ενωτικό πνεύμα που διέπει το δίδυμο Βασίλη Κικίλια - Βασίλη Κοντοζαμάνη, που ανέλαβε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, φάνηκε από την τελετή παράδοσης-παραλαβής στην αρχή της εβδομάδας, με τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό να εξαγγέλλουν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να επισκεφθούν όλες τις δομές υγείας, να εξετάσουν την κατάστασή τους και να καταγράψουν τα προβλήματα, ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις.

Στο δίδυμο της νέας ηγεσίας, ο τεχνοκράτης και ειδήμων στα οικονομικά της υγείας είναι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, που, όπως είπε ο υπουργός, θα χαράσσει με τη δέουσα αυστηρότητα το οικονομικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων.

Η νέα ηγεσία ξεκινά αμέσως δουλειά, με στόχο να επιστρέψει η κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα, να στηριχτούν οι αναξιοπαθούντες, οι χρόνιοι ασθενείς και οι οικογένειές τους, αλλά και οι καθημερινοί μικροί ήρωες –νοσηλευτές, γιατροί, διασώστες, διοικητικοί υπάλληλοι– που στηρίζουν τις δομές υγείας.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως το έργο του θα κριθεί από αυτά τα μικρά, τα καθημερινά, τα οποία έχουν να κάνουν με τους συμπολίτες μας, που έρχονται στο σύστημα υγείας και προσβλέπουν σε θεραπεία. «Από εκεί θα ξεκινήσουν οι μάχες, οι μικρές, οι μεσαίες και οι μεγάλες.

Στόχος, να υπάρχει μία δεύτερη βάρδια σε έναν αξονικό τομογράφο σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες, να υπάρχουν παραπάνω γάζες ή αναλώσιμα, προκειμένου να κάνουν καλύτερα οι νοσηλεύτριες και οι γιατροί τη δουλειά τους, να παρέχεται πιο σύντομα το αγαθό της υγείας στη χώρα μας και να μην ταλαιπωρείται ο μέσος πολίτης» κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.