Ξεκινά σήμερα η τηλεφωνική γραμμή αρωγός στην ενημέρωση για τη θρόμβωση - Free Sunday
Ξεκινά σήμερα η τηλεφωνική γραμμή αρωγός στην ενημέρωση για τη θρόμβωση

Ξεκινά σήμερα η τηλεφωνική γραμμή αρωγός στην ενημέρωση για τη θρόμβωση

Αντίβαρο στην παραπληροφόρηση γύρω από τη θρόμβωση εκτιμάται ότι θα καταστεί το νέο πρόγραμμα συμβουλευτικής ενημέρωσης «Gate of Thrombs Live» της LEO Pharma Hellas. Πρόκειται για μια ειδική τηλεφωνική γραμμή (210 2240000), η οποία θα αρχίσει τη λειτουργία της σήμερα 3 Φεβρουαρίου και η οποία θα προσφέρει πληροφόρηση και συμβουλές γύρω από την ασθένεια.

Το πρόγραμμα έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ενώ έχει δημιουργηθεί αλγόριθμος ο οποίος συμβάλλει στην παροχή των κατάλληλων πληροφοριών.

Η τηλεφωνική γραμμή απευθύνεται τόσο σε ασθενείς όσο και σε φροντιστές, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να λάβει πληροφόρηση σχετικά με τη θρόμβωση. Όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο Xavier Bertin, επικεφαλής του Τμήματος Θρόμβωσης της LEO Pharma διεθνώς, το «Gate of Thrombs Live» αποτελεί ελληνική πρωτοβουλία, η οποία διαθέτει πιλοτικό χαρακτήρα. Η απόδοσή του στην Ελλάδα θα καθορίσει και την επέκταση του εγχειρήματος σε άλλες χώρες.

«Η θρόμβωση προκαλεί περισσότερους θανάτους από το AIDS, τον καρκίνο και τα τροχαία ατυχήματα μαζί. Πρόκειται για μία ασθένεια με ποσοστό θνησιμότητας πέντε φορές μεγαλύτερο από τις νοσοκομειακές λοιμώξεις και αποτελεί τόσο την κύρια αιτία μητρικής θνησιμότητας στον δυτικό κόσμο όσο και τη δεύτερη αιτία θανάτου στους ογκολογικούς ασθενείς μετά την κύρια νόσο τους» σημείωσε ο κ. Bertin.

Για την προστασία τόσο των ασθενών όσο και των επιστημόνων υγείας θα ζητείται από τον καλούντα να παραμένει ανώνυμος, η κλήση θα ηχογραφείται, ενώ οι υπηρεσίες θα είναι καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα και δεν θα αντικαθιστούν την απόφαση του θεράποντος ιατρού για την πορεία του ασθενούς. Κάθε ασθενής θα παραπέμπεται στον θεράποντα ιατρό του για την εξατομικευμένη προσέγγιση της θεραπείας. Τα απαραίτητα πρωτόκολλα και τεχνικές προδιαγραφές έχουν προβλεφθεί από την εταιρεία που επελέγη να «τρέξει» το πρόγραμμα.

Η γραμμή θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, με ωράριο λειτουργίας 10:00-20:00, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020.

Το πρόγραμμα «Gate of Thrombs Live» τελεί υπό την αιγίδα των παρακάτω επιστημονικών εταιρειών: Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία, Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή, Ίδρυμα Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.