Πρώτο κρούσμα μετάδοσης του κοροναϊού σε ευρωπαϊκό έδαφος - Free Sunday
Πρώτο κρούσμα μετάδοσης του κοροναϊού σε ευρωπαϊκό έδαφος
Μέχρι στιγμής ο ιός έχει εξαπλωθεί σε 16 χώρες εκτός της Κίνας

Πρώτο κρούσμα μετάδοσης του κοροναϊού σε ευρωπαϊκό έδαφος

Περιστατικό του κοροναϊού 2019-nCov που επιβεβαιώθηκε την Δευτέρα στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας είναι το πρώτο κρούσμα μετάδοσης σε ευρωπαϊκό έδαφος, γνωστοποίησαν οι γερμανικές Αρχές.

Το κρούσμα, το τέταρτο που καταγράφεται στην Ευρώπη, αφορά έναν άνδρα που κόλλησε τον ιό από μια συνάδελφό του που είχε ταξιδέψει στην Βαυαρία από την Κίνα, η οποία δεν εμφάνισε συμπτώματα παρά μόνο αφότου επέστρεψε στην Κίνα. Η μετάδοση του ιού φαίνεται να συνέβη στη διάρκεια εκπαιδευτικού σεμιναρίου για εργαζομένους της εταιρείας Webasto.

Όπως δήλωσε στο BBC o καθηγητής Πολ Χάντερ του Πανεπιστημίου του Ιστ Άγκλια, το τελευταίο περιστατικό στη Γερμανία δημιουργεί περαιτέρω ανησυχία, καθώς δείχνει να επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και κατά την περίοδο επώασης, πριν ο ασθενής εκδηλώσει συμπτώματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περισσότερα από 50 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε 16 χώρες εκτός Κίνας, αν και κανένα μέχρι στιγμής δεν ήταν θανατηφόρο.

Εκτός από τη Γερμανία, κρούσματα εγχώριας μετάδοσης έχουν επίσης αναφέρει η Ιαπωνία και το Βιετνάμ.

Στην Κίνα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εκτινάχθηκε την Δευτέρα σε πάνω από 4.500 κρούσματα, από τα οποία περισσότερα από 100 ήταν θανατηφόρα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ ανακοίνωσε, φορώντας μάσκα, ότι από την Πέμπτη αναστέλλονται τα δρομολόγια τρένων και πλοίων που συνδέουν το Χονγκ Κονγκ με την ηπειρωτική Κίνα.

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια Κινέζοι ζουν εδώ και μέρες σε κατάσταση καραντίνας γύρω από το επίκεντρο της επιδημίας, την πόλη Ουχάν στην ανατολική Κίνα.