Μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, τα μονοκλωνικά αντισώματα - Free Sunday
Μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, τα μονοκλωνικά αντισώματα

Μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, τα μονοκλωνικά αντισώματα

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συνταγογράφηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid, αναφέρε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε ανάρτησή της στα  δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία δίνει διευκρινίσεις για την διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων που αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών με στόχο να τα λάβουν όσο περισσότεροι ασθενείς γίνεται.

Όπως αναφέρει η κυρία Γκαγκα χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο. 

«Τα κριτήρια έχουν διευρυνθεί από την επιτροπή και χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο» επισημαινει η κ. Γκάγκα.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενείς με COVID-19 υποβάλλεται από κάθε γιατρό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ιδιώτη ή του ΕΣΥ, μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών και σε περίπτωση έγκρισης οι ασθενείς ενημερώνονται από το νοσοκομείο υποδοχής και προσέρχονται σε προκαθορισμένο ραντεβού.