Πλαφόν στα 47 ευρώ για το μοριακό τέστ - Ενστάσεις από τον ΠΙΣ - Free Sunday
Πλαφόν στα 47 ευρώ για το μοριακό τέστ - Ενστάσεις από τον ΠΙΣ

Πλαφόν στα 47 ευρώ για το μοριακό τέστ - Ενστάσεις από τον ΠΙΣ

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα PCR test και το πλαφόν στην τιμή τους, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, η υψηλή μεταδοτικότητα της οποίας έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και στη χώρα μας, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να παρατηρηθούν εικόνες με τεράστιες ουρές έξω από φαρμακεία, κέντρα υγείας και διαγνωστικά κέντρα για ένα τεστ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, είπε ότι το πλαφόν για τα μοριακά τεστ θα πέσει από τα 60 ευρώ και θα είναι  στα 47 με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί σήμερα το μεσημέρι και προειδοποίησε ότι κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση.

Ο υπουργός επεσήμανε ακόμη, ότι η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα.

«Κινδύνους για την αξιοπιστία των τεστ για τον κορωνοϊό μπορεί να δημιουργήσει η περαιτέρω μείωση της ανώτατης τιμής που σχεδιάζει η κυβέρνηση», αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), σημειώνοντας ότι η τιμή χρέωσης για την εξέταση PCR (μοριακός έλεγχος) στη χώρα μας κινείται στον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ και συνεπώς καλύπτει τα έξοδα των διαγνωστικών εργαστηρίων και των ιατρείων. «Γεγονός, που εγγυάται και την ορθή διεξαγωγή του εργαστηριακού ελέγχου, αλλά και την ποιότητα του αποτελέσματος», προσθέτει.