Λύση σε ορθοπαιδικές παθήσεις χωρίς χειρουργείο - Free Sunday
Λύση σε ορθοπαιδικές παθήσεις χωρίς χειρουργείο

Λύση σε ορθοπαιδικές παθήσεις χωρίς χειρουργείο

Βλαστοκύτταρα σε ορθοπαιδικές παθήσεις

Η πρόοδος της μοριακής και αναγεννητικής ιατρικής δίνει λύση σε συνήθεις ορθοπαιδικές παθήσεις, χωρίς ο ασθενής να χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και φαρμακευτικές αγωγές, με την εφαρμογή βλαστοκυττάρων – πλάσματος εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες.

Ο κ. Γεώργιος Καούλας, χειρουργός ορθοπαιδικός - τραυματιολόγος του κέντρου Get Healthier, εξηγεί ότι τα βλαστοκύτταρα, τα οποία φυσιολογικά υπάρχουν στο αίμα, στο λίπος και στον μυελό των οστών ενός ενήλικου ατόμου, χρησιμεύουν στην ανανέωση των κατεστραμμένων κυττάρων. Μέσω ειδικής τεχνικής μπορούν να απομονωθούν, να εμπλουτιστούν με αυξητικούς παράγοντες (PRP) και σε συνδυασμό με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια να εκχυθούν στις πάσχουσες αρθρώσεις ή στους τραυματισμένους ιστούς και με φυσικό τρόπο να αποκαταστήσουν τον τραυματισμό και τη βλάβη.

Ο κ. Καούλας επισημαίνει ότι «η θεραπεία αυτή είναι ακίνδυνη, διότι τα στοιχεία που χρησιμοποιούμε προέρχονται από τον οργανισμό του ίδιου του ασθενούς». Το 86% των ασθενών που ακολούθησαν τη θεραπεία έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο από τα αποτελέσματα και θα επέλεγε ξανά την ίδια μέθοδο. Η τεχνική αυτή είναι ιδανική τόσο για νεότερα άτομα που υποφέρουν από τενοντίτιδα, διάστρεμμα και κακώσεις μηνίσκου όσο και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με εκφυλιστικές παθήσεις, όπως οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, περιαρθρίτιδα ώμου κ.ά.

Αξονική σπονδυλική αποσυμπίεση

Η πρόοδος της βιοτεχνολογίας δίνει λύση σε πολλές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης αποφεύγοντας τις χειρουργικές επεμβάσεις, τις αναποτελεσματικές τεχνικές και τα φάρμακα. Το κέντρο Get Healthier είναι το μοναδικό κέντρο στην Αθήνα με τα τελευταία μοντέλα αμερικανικών μηχανημάτων αποσυμπίεσης της σπονδυλικής στήλης και σε συνεργασία με κέντρα αποκατάστασης στην Αμερική έχει κατορθώσει να αποτρέψει μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων. 

Η αξονική σπονδυλική αποσυμπίεση απευθύνεται σε ασθενείς που πάσχουν από κυκλοτερή προβολή - κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου, νόσο του εκφυλισμένου δίσκου, σύνδρομο των οπίσθιων σπονδυλικών αρθρώσεων, ισχιαλγία, αυχενικό σύνδρομο, μετεγχειρητική υποτροπή (σύνδρομο αποτυχημένης οσφυϊκής επεμβάσεως) και γενικευμένη μηχανική χαμηλή οσφυαλγία ή αυχεναλγία. Η θεραπεία αυτή είναι μια αποτελεσματική, απόλυτα ασφαλής και οικονομική διαδικασία, χωρίς τους κινδύνους που ενέχουν τα φάρμακα, οι ενέσεις, οι χειρουργικές επεμβάσεις ή η αναισθησία. 

Η αποσυμπίεση δεν υπόσχεται μόνο να ανακουφίσει τον πόνο αλλά δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλο ποσοστό των ασθενών να ακολουθήσουν έναν πιο ενεργητικό τρόπο ζωής.