Ένα κόμικ νικά το bullying που υφίστανται (και) τα παιδιά με αιμορροφιλία - Free Sunday
Ένα κόμικ νικά το bullying που υφίστανται (και) τα παιδιά με αιμορροφιλία

Ένα κόμικ νικά το bullying που υφίστανται (και) τα παιδιά με αιμορροφιλία

Με όχημα ένα κόμικ και πρωταγωνιστές τους ήρωες «Κε» και «Αν» ξεκινά μια «τρυφερή» πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρείας Bayer Ελλάς και του Κέντρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) για την καταπολέμηση του εκφοβισμού στα σχολεία της πατρίδας μας. Στο μάτι του κυκλώνα του σχολικού εκφοβισμού βρίσκονται μεταξύ άλλων παιδιών και τα περίπου 500 ελληνόπουλα που πάσχουν από αιμορροφιλία, καθώς λόγω της ασθένειάς τους δεν μπορούν να πάρουν μέρος στη γυμναστική και στα σπορ στο σχολείο χωρίς τον κίνδυνο να χτυπήσουν και να υποστούν αναπηρίες.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ), Γιώργος Φιλιππίδης, στην πατρίδα μας υπάρχουν περίπου 1.000 ασθενείς με αιμορροφιλία Α και Β και το 50% αυτών είναι παιδιά. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αιμορροφιλικοί είναι η έλλειψη της σωστής θεραπείας. 

Η προφυλακτική αγωγή για τους πάσχοντες (παιδιά και ενήλικες) συνίσταται σε τακτικές μεταγγίσεις (2-3 φορές την εβδομάδα), για τις οποίες οι ασθενείς απευθύνονται στα πέντε κέντρα αναφοράς της επικράτειας (δύο για παιδιά και τρία για ενήλικες) που λειτουργούν στα νοσοκομεία «Παίδων Αγία Σοφία», «Ιπποκράτειο» και «Λαϊκό» στην Αθήνα και στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης.

Η διανομή του κόμικ θα πραγματοποιηθεί από τον ΣΠΕΑ, ενώ ο Σταύρος Μηλιώνης, πρόεδρος του ΚΕΑΝ και «ψυχή» της δημιουργίας του εντύπου, εκφράζει τον ενθουσιασμό του για τη στήριξη τέτοιων ενεργειών, οι οποίες προασπίζουν την ελευθερία, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.