Ο Χάρι και η Μέγκαν παντρεύτηκαν και θυμόμαστε αξέχαστους γάμους - Free Sunday
Ο Χάρι και η Μέγκαν παντρεύτηκαν και θυμόμαστε αξέχαστους γάμους

Ο Χάρι και η Μέγκαν παντρεύτηκαν και θυμόμαστε αξέχαστους γάμους

Ανδρέας Παπανδρέου - Δήμητρα Λιάνη 

1 σωστο minΜετά το πολύκροτο διαζύγιο του Ανδρέα Παπανδρέου με την Μαργαρίτα Παπανδρέου το καλοκαίρι του 1989, στις 13 Ιουλίου του ίδιου έτους, τη Δήμητρα Λιάνη με θρησκευτικό γάμο στην Ελευθερώτρια της Πολιτείας. Εκείνος ήταν 70 ετών και εκείνη μόλις 35. Στον γάμο η εκκλησία είχε κατακλυστεί από κόσμο, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους. Μετά το Μυστήριο πραγματοποιήθηκε δεξίωση και το ζευγάρι ακολούθησε πιστά όλα τα παραδοσιακά έθιμα, όπως το κόψιμο της γαμήλιας τούρτας, με την Λιάνη να ταΐζει -όπως είθισται- με το κουτάλι τούρτα τον Έλληνα ηγέτη, εικόνες που πέρασαν στην τηλεοπτική- και όχι μόνο- ιστορία.

Αλίκη Βουγιουκλάκη - Δημήτρης Παπαμιχαήλ

2 σωστο min

55 χρόνια πριν, στις 18 Ιανουαρίου 1965, ένας γάμος στους Δελφούς αποτελούσε το κοσμικό γεγονός όχι της χρονιάς αλλά της δεκαετίας. Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας στους Δελφούς. Ο γάμος είχε προγραμματιστεί ημέρα Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα στους Δελφούς. Το ζευγάρι την προηγούμενη εργαζόταν κανονικά στο θέατρο και έτσι ξεκίνησαν για τους Δελφούς μέσα στη νύχτα, με διαφορετικά αυτοκίνητα.  Λέγεται ότι στη διαδρομή η Βουγιουκλάκη ήταν αμίλητη. Σε φίλο της είχε μάλιστα εκμυστηρευτεί ότι ένιωθε περίεργα που θα παντρευόταν... Παρ' όλα αυτά έκαναν στάση στη Λιβαδειά για να φάνε σουβλάκια. Ενα απρόοπτο λίγο αργότερα θα τους χάλαγε περαιτέρω τη διάθεση. Ο Παπαμιχαήλ ήταν στο τιμόνι της Τζάγκουαρ της Αλίκης. Ενώ κινούνταν στην εθνική έσκασε το δεξί μπροστινό λάστιχο της Τζάγκουρ και έπεσαν σε ένα χωράφι. Τελικά έφθασαν στους Δελφούς στις 5:30 το πρωί! 

Αριστοτέλης Ωνάσης - Τζάκι Κένεντι

1 min

Πριν από 49 χρόνια, στις 20 Οκτωβρίου 1968, όλος ο κόσμος έστρεφε το βλέμμα του στον επίγειο παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση, το ελληνικό νησί Σκορπιός.Σε αυτό το νησάκι του Ιονίου, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Ζακλίν Μπουβιέ-Κένεντι παντρεύτηκε τον Έλληνα Κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση. Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62. Και το μόνο, ίσως, πράγμα που δεν συγχώρησαν οι αμερικανοί στην αγαπημένη τους Πρώτη Κυρία. 

Τζον Φ. Κένεντι - Τζάκι Μπουβιέ

2 min

Το μυθικό ζευγάρι παντρεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953. Απέκτησαν δύο παιδιά την Καρολίνα και τον Τζον Τζούνιορ. Ωστόσο, οι απιστίες του Κένεντι ήταν εκείνες που σημάδεψαν τον έγγαμο βίο τους.

Όντρει Χέπμπορν - Μελ Φέρερ

3 min

Η Χέπμπορν συνάντησε τον Φέρρερ σε ένα πάρτυ του Γκρέγκορι Πεκ. Τον είχε δει στην ταινία «Lili» και την αιχμαλώτισε η ερμηνεία του[40]. Ο Φέρρερ κατόπιν της έστειλε το σενάριο για το έργο «Οντίν» και η Χέπμπορν δέχτηκε το ρόλο. Οι πρόβες ξεκίνησαν το Ιανουάριο του 1954 και οι δυο τους παντρεύτηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου. Η Χέπμπορν υποστήριξε πως ήταν αχώριστοι και πολύ ευτυχισμένοι μαζί, παρά την εμμονή των σκανδαλοθηρικών εντύπων που προέβλεπαν πως ο γάμος θα είχε ημερομηνία λήξης. Ωστόσο παραδέχτηκε πως εκείνος ήταν κυκλοθυμικός]. Σύμφωνα με τις φήμες ο Φέρρερ ήθελε υπερβολικά να την ελέγχει. Ο Γουίλιαμ Χόλντενείχε δηλώσει: «Πιστεύω πως η Όντρεϊ επιτρέπει στο Μελ να νομίζει πως την επηρεάζει».

Γκρέις Κέλι - Πρίγκιπας Ρενιέ

ξξ min

Στις 19 Απριλίου του 1956 η Γκρέις του Χόλιγουντ παντρεύεται τον Ρενιέ του Μονακό σε μια υπέρλαμπρη τελετή που ήταν, φυσικά, το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Η νύφη φορούσε νυφικό από δαντέλα 125 ετών που σχεδίασε η ενδυματολόγος του Χόλιγουντ Έλεν Ρόουζ.

Ελίζαμπεθ Τέιλορ - Ρίτσαρντ Μπάρτον

4 min

Από τους οκτώ γάμους που έκανε η Τέιλορ οι δύο ήταν με τον Μπάρτον. Ο απόλυτος καταστροφικός έρωτας ξεκίνησε το 1961 στα γυρίσματα της “Κλεοπάτρας”.

Μικ Τζάγκερ - Μπιάνκα

5 minΓνωρίστηκαν σε ένα πάρτι των Rolling Stones και ο γάμος τους ήταν εξίσου ροκ με εκείνη να φοράει ένα YSL κοστούμι κατάσαρκα, ενώ ήταν ήδη τεσσάρων μηνών έγκυος. Χώρισαν όταν εκείνος γνώρισε και ερωτεύτηκε το τοπ μόντελ και δεύτερη σύζυγο του Τζέρι Χολ.

Πρίγκιπας Κάρολος- Νταϊάνα Σπένσερ

6 min

O γάμος του πρίγκιπα Καρόλου με την Νταίάνα πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου 1981 και χαρακτηρίστηκε από τα Μέσα παραμυθένιος. Λέγεται ότι το βράδυ πριν από τον γάμο τους ο πρίγκιπας Κάρολος έκλαιγε καθώς έτρεφε ακόμη αισθήματα για την Καμίλα, την τωρινή του σύζυγο.

Τομ Κρουζ - Κέιτ Χολμς

7 min

Παντρεύτηκαν σε ένα κάστρο στην Ιταλία φορώντας και οι δύο Giorgio Armani και ο Αντρέα Μποτσέλι τραγούδησε στο πάρτι τους πριν αναχωρήσουν τα ξημερώματα με ιδιωτικό αεροσκάφος για τον μήνα του μέλιτος στις Μαλδίβες.