Κορίνα Λεγάκη: Στο «Κελάρι» με τρεις συνθέτες και έναν στιχουργό - Free Sunday
Κορίνα Λεγάκη: Στο «Κελάρι» με τρεις συνθέτες και έναν στιχουργό

Κορίνα Λεγάκη: Στο «Κελάρι» με τρεις συνθέτες και έναν στιχουργό

Αυτό που κάνει την κάθε παράσταση μοναδική είναι η φιλοξενία μιας σημαντικής προσωπικότητας του ελληνικού τραγουδιού. Τρεις συνθέτες, ο Γιώργος Ανδρέου (18/11), ο Γιώργος Καζαντζής (25/11), ο Νίκος Ξυδάκης (2/12) κι ένας στιχουργός ο Παρασκευάς Καρασούλος (9/12) θα μοιραστούν με την Κορίνα Λεγάκη την σκηνή.

«Σε κάθε μία από τις συναυλίες  ένας σημαντικός δημιουργός θα είναι επίσημος καλεσμένος μου και ένα μέρος του προγράμματος θα είναι αφιερωμένο στο έργο του» ανέφερε η Κορίνα Λεγάκη μιλώντας στο Free-Sunday.gr. «Οι καλεσμένοι μου έχουν με τα τραγούδια τους σφραγίσει και καθορίσει το τοπίο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Μαζί μου επί σκηνής θα είναι τέσσερις εξαιρετικοί, νεότατοι στην ηλικία, μουσικοί: ο Νίκος Αλεξιάδης (φωνή, τύμπανα), ο Κώστας Μπουντούρης (κιθάρες), ο Ηλίας Πανταζής (μπάσο) και ο Θανάσης Τερψιόπουλος (πιάνο)».

Όλοι οι δημιουργοί που συμμετέχουν στις τέσσερις αυτές βραδιές στο Κελάρι του Athenaeum έχουν έναν ακόμη ξεχωριστό λόγο για αυτή τη συνάντηση: όλοι φιλοξενούνται με δικό τους τραγούδι στο MOSAIC, την τέταρτη δισκογραφική δουλειά της Κορίνας Λεγάκη που κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς, από την Μικρή Άρκτο.

«Στην σκέψη μου κυριαρχούν η αγάπη, ο θαυμασμός και η ευγνωμοσύνη που τρέφω για το έργο τους» τόνισε η ερμηνεύτρια.

Όσο για τα μελλοντικά της σχέδια: «Βρίσκομαι ήδη στην δημιουργική διαδικασία συνεργασίας σε πρωτότυπα τραγούδια με έναν πολύ σημαντικό συνθέτη και άνθρωπο του λόγου ενώ παράλληλα σχεδιάζω τις επόμενες εμφανίσεις με αφορμή νέες συνεργασίες και καλλιτεχνικές δράσεις. Προς το παρόν, επικεντρώνομαι στις εμφανίσεις μου στο Κελάρι του Athenaeum τις οποίες και προσμένω με πολλή χαρά!».

MOSAIC & friends στο Κελάρι του Athenaeum.

Η Κορίνα Λεγάκη συναντά  4 σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς.
Παρασκευές 18 και 25 Νοεμβρίου, 2 και 9 Δεκεμβρίου.
Ώρα έναρξης: 22.30

Στις 18 Νοεμβρίου, την πρώτη βραδιά των παραστάσεων, θα προηγηθεί παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής του Γιώργου Ανδρέου «Ο απερίσκεπτος πλοηγός».

Στις 9 Δεκεμβρίου, την τελευταία βραδιά, μαζί με την Κορίνα Λεγάκη και τον Παρασκευά Καρασούλο θα συμμετέχουν και οι: Θανάσης Βούτσας, Δημήτρης Βουτσάς, Μιχάλης&Παντελής Καλογεράκης.

Athenaeum – Κελάρι
Αδριανού 3, Θησείο- Τηλέφωνο: 210 3210239
Είσοδος: 10 ευρώ.