Λυδία Σέρβου: Το κάθε τραγούδι είναι ένας μικρός ρόλος - Free Sunday
Λυδία Σέρβου: Το κάθε τραγούδι είναι ένας μικρός ρόλος

Λυδία Σέρβου: Το κάθε τραγούδι είναι ένας μικρός ρόλος

Σε αυτή τη βραδιά, η Λυδία Σέρβου θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων τραγούδια σύγχρονων και παλαιότερων συνθετών καθώς και επιλογές από έντεχνα και λαϊκά τραγούδια. Με αφορμή αυτή την εμφάνιση αλλά και τον επερχόμενο δίσκο της, η Λυδία Σέρβου μίλησε στο Free-Sunday.gr.

Τι θα παρουσιάσετε στη Ρότα στις 27 Ιανουαρίου;

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου συντροφιά με τον συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου στο πιάνο αλλά  και τη φιλική συμμετοχή της εξαιρετικής Παυλίνας Βουλγαράκη, θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τους μεγάλους συνθέτες, σύγχρονους και παλαιότερους και μία επιλογή από σπουδαία έντεχνα και λαϊκά τραγούδια. Δεν θα λείπουν βέβαια και τραγούδια από την προσωπική μας δισκογραφία καθώς και νέα τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο μου.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Χρίστο Θεοδώρου και την Παυλίνα Βουλγαράκη;

Ήταν κάτι που το θέλαμε καιρό και τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Άλλωστε και με τον Χρίστο και με την Παυλίνα μας ενώνει η αγάπη μας για το τραγούδι και η ίδια αισθητική!

Πριν από λίγο καιρό ακούσαμε ένα νέο σας τραγούδι με τίτλο «Όση μου ‘λειψε αγκαλιά» σε στίχους και μουσική του Σταμάτη Χατζηευσταθίου. Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει ο δίσκος και τι θα περιλαμβάνει;

Πράγματι εδώ και λίγο καιρό  κυκλοφορεί το πρώτο τραγούδι του δίσκου μου με τον τίτλο« Όση μου 'λειψε αγκαλιά» σε μουσική και στίχους του Σταμάτη Χατζηευσταθίου από το Ogdoo Music Group και έχει αγαπηθεί πολύ. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και θα περιλαμβάνει τραγούδια σε μουσική των Νεοκλή Νεοφυτίδη, Σταμάτη Χατζηευσταθίου και Γιώργου Δημητριάδη. Να τονίσω ιδιαίτερα ότι ο Γιώργος Χατζηνάσιος με τίμησε επιτρέποντάς μου να ερμηνεύσω σε επανεκτέλεση το «Παιδί με το Ταμπούρλο» σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Είστε διπλωματούχος κλασσικού τραγουδιού και  Βυζαντινής μουσικής και έχετε πτυχίο διδασκαλίας στο πιάνο. Πού συναντώνται η κλασική και η βυζαντινή μουσική με το είδος τραγουδιού που ερμηνεύετε;

Οι μουσικές σπουδές είναι απαραίτητα εφόδια για έναν ερμηνευτή. Σε προσωπικό επίπεδο η γνώση και η τεχνική κατάρτιση που μου προσέφεραν τόσο η κλασική όσο και η βυζαντινή μουσική μου παιδεία είναι τα στοιχεία εκείνα που με βοηθούν να μπορώ να κατανοώ και να ερμηνεύω πολλά είδη μουσικής.

Βάσει ποιων κριτηρίων επιλέγετε τα τραγούδια σας είτε σε επίπεδο δισκογραφίας είτε σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων;

Είναι τελείως ξεχωριστές διαδικασίες. Όταν διαλέγω τραγούδια για μια δισκογραφική δουλειά θέλω να με εμπνεύσει ο στίχος πρώτα. Το κάθε τραγούδι είναι ένας μικρός ρόλος και έχω την ανάγκη να ταυτιστώ με την ιστορία του. Από την άλλη, στις ζωντανές εμφανίσεις με εμπνέει το κοινό. Διαλέγω τραγούδια γνωστά και αγαπημένα που να αγγίζουν τον κόσμο και να τα τραγουδάμε παρέα.

Ρότα – Coffee art community
Παρασκευή 27 Ιανουαρίου
Σόλωνος 124
Ώρα έναρξης 21.30
Είσοδος: 5 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 380 10 33