Summer Nostos Festival - ημέρα δεύτερη - Free Sunday
Summer Nostos Festival - ημέρα δεύτερη

Summer Nostos Festival - ημέρα δεύτερη

Η 2η ημέρα του SNFestival συνεχίζεται με εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα:

Το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή και η Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, επαναπροσδιορίζουν τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη υπό το πρίσμα της τζαζ στην παράσταση Modes & Moods (Τρόποι & Διαθέσεις). Το καινοτόμο κουαρτέτο εγχόρδων από την Νέα Υόρκη ETHEL έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, προσδιορίζοντας εκ νέου την έννοια της ορχηστρικής μουσικής μέσα από συνθέσεις από τη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλοDocumerica. Οι Bang on a Can All-Stars δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στη Σκηνή του Καναλιού, με τη σύνθεση του κορυφαίου μουσικού Brian Eno με τίτλο Music for Airports, που αποτελεί τον πρόδρομο της μουσικής κατηγορίας ambient (ατμοσφαιρική μουσική), ενώ προηγουμένως θα έχουν συνομιλήσει με την Kafka (Κατερίνα Καφεντζή) στη σειρά συναντήσεων The Rehearsal Room.Oι Wordless Music Orchestra, επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για δύο μοναδικές παραστάσεις συνοδεύουν με κομμάτια ορχηστρικής μουσικής την προβολή των ταινιών Jackie και Under the Skin.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εικαστικών δρώμενων-περφόρμανς στον δημόσιο χώρο Only Connect!, ο καταξιωμένος διεθνής καλλιτέχνης Kim Jones, εμπνεόμενος από τον σαμανισμό των «πρωτόγονων» πολιτισμών και τις παράδοξες πράξεις του Διογένη, ξεκινάει την τριήμερη πεζοπορία/περφόρμανς του στους δρόμους της Αθήνας, με αφετηρία την περιοχή της Ακρόπολης και τερματισμό το ΚΠΙΣΝ. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει την Δευτέρα 19/06 στις 9 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 21/6 στις 6 το απόγευμα. Το πρόγραμμα επιμελείται ο Robert Strorr, καλλιτεχνικός διευθυντής, και οι Barbara London, Καλλιόπη Μηνιουδάκη καιFrancesca Pietropaolo, επιμελήτριες.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) συμμετέχει στο Summer Nostos Festival με μια σειρά εκδηλώσεων λόγου. Το πρόγραμμα ξεκινά την Δευτέρα 19/6 με την ομιλία υπό τον τίτλο: Τι σημαίνει σήμερα για μας το δημοτικό τραγούδι;

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια: Καγιάκ στο Κανάλι, Αναρρίχηση, Παιχνίδια στο Πάρκο, Land Art και FishForward, ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με σεμινάρια εκπαιδευτικής Ρομποτικής και τουρνουά Ξιφασκίας.

Η ομάδα STREB EXTREME ACTION παρουσιάζει για δεύτερη ημέρα στον Λαβύρινθο μια σειρά παραστάσεων που κόβουν την ανάσα, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στην έκθεση αρχιτεκτονικής «Piece by Piece - Renzo Piano Building Workshop»και την έκθεση φωτογραφίας του διεθνώς αναγνωρισμένου φωτοδημοσιογράφου Γιάννη Μπεχράκη, που αποτυπώνει το οδοιπορικό των προσφύγων.

Το Summer Nostos Festival διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF) και βρίσκει ιδανικό χώρο φιλοξενίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επιστρέφοντας έτσι, μια φορά τον χρόνο, στο σπίτι που δημιούργησε το ΙΣΝ για όλον τον κόσμο.

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

Διάρκεια: 18 – 25 Ιουνίου 2017