Μουσική πάνω από την Συγρρού - Free Sunday
Μουσική πάνω από την Συγρρού

Μουσική πάνω από την Συγρρού

 

Η «Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού» ενώνει για τρίτη φορά τη Στέγη και το Πάντειο Πανεπιστήμιο με τρεις συναυλίες που στηρίζουν ιδιότυπα μουσικά σχήματα και τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

Τέσσερις σαξοφωνίστες έρχονται από την «άκρη του κόσμου» για να παίξουν σύγχρονα ελληνικά έργα, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, με τη συνεργασία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και των φοιτητών του Παντείου, στην τελευταία για φέτος συναυλία της διοργάνωσης.

Η γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού ενώνει για τρίτη φορά τη Στέγη και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με συναυλίες που τολμούν να στηρίζουν ιδιότυπα μουσικά σχήματα και τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία. Τα δύο ιδρύματα μηδενίζουν τη μεταξύ τους απόσταση στο όνομα του πολιτισμού και, πιο συγκεκριμένα, της σύγχρονης μουσικής. Φοιτητές της κατεύθυνσης «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, μουσικοί, συνθέτες, καθώς και εκπρόσωποι του εξειδικευμένου προσωπικού της Στέγης, μοιράζονται πρωτοπόρες ιδέες, εμπειρίες και γνώση, έτσι ώστε να δημιουργήσουν, να οργανώσουν και να προωθήσουν τον κύκλο των συναυλιών, αλλά και κάθε συναυλία ξεχωριστά.

Τέσσερις νέοι σαξοφωνίστες, η Noa Mick, η Κay Zhang, o Quentin Darricau και ο Don-Paul Kahl, προερχόμενοι από τέσσερις διαφορετικές ηπείρους, συναντιούνται για σπουδές στη Γαλλία. Με κοινό υπόβαθρο τις σπουδές τους στο κλασικό σαξόφωνο, δημιουργούν το μουσικό σχήμα Ensemble du Bout du Monde (ΕΒΜ/ Σύνολο από την άκρη του κόσμου). Κινούνται με άνεση σε πολλά ιδιώματα, ενώ παράλληλα ο καθένας τους χτίζει τη δική του μουσική πορεία. Πειραματίζονται, προσπαθώντας να διευρύνουν τα όρια της κλασικής παρουσίασης της μουσικής, μέσα σε ένα πλαίσιο που οι ίδιοι επινοούν για κάθε τους ξεχωριστή εμφάνιση. Για ένα διαπολιτισμικό σύνολο όπως το Ensemble du Bout du Monde, δεν υπάρχουν γεωγραφικοί και μουσικοί περιορισμοί. Αυτή τη φορά, παρουσιάζουν αποκλειστικά ελληνικά έργα.

 

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Κουαρτέτο σαξοφώνων Ensemble du Bout du Monde

Noa Mick, Kay Zhang, Quentin Darricau και Don-Paul Kahl

 

 

Έργα

Ιάννης Ξενάκης, XAS (1987)

Στρατής Μηνακάκης, Τα εντός (2006)

Γιώργος Απέργης, Signaux (1978) – σε Α΄ εκτέλεση στην Ελλάδα

Μιχάλης Αδάμης, Εύυμνον (1998)

Γιώργος Κουμεντάκης, Typewriter Tune (2006)

Συντελεστές

Υπεύθυνη πρότζεκτ: Λορέντα Ράμου

Υπεύθυνη καθηγήτρια Παντείου: Ανδρομάχη Γκαζή

 

Πληροφορίες

Όλες οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου (Ισόγειο παλαιού κτιρίου)

Η είσοδος στον χώρο του Παντείου γίνεται από την οδό Φραγκούδη (είσοδος και για ΑΜΕΑ)

Πάντειο Πανεπιστήμιο

Αίθουσα Τελετών

Συγγρού 136

13 Φεβρουαρίου 2018

Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας μία ώρα πριν από κάθε συναυλία και παραλαβή των δελτίων από την είσοδο της αίθουσας τελετών του Πανεπιστημίου

 

http://www.sgt.gr/gre/SPG2000/