Αδάμ Τσαρούχης: «Το κλασσικό είναι αυτό που θα δώσει σε ένα νέο ερμηνευτή την δυνατότητα να αντέξει στον χρόνο» - Free Sunday
Αδάμ Τσαρούχης: «Το κλασσικό είναι αυτό που θα δώσει σε ένα νέο ερμηνευτή την δυνατότητα να αντέξει στον χρόνο»

Αδάμ Τσαρούχης: «Το κλασσικό είναι αυτό που θα δώσει σε ένα νέο ερμηνευτή την δυνατότητα να αντέξει στον χρόνο»

Στη σκηνή του club του Σταυρού του Νότου ανεβαίνει ο Αδάμ Τσαρούχης.

Ο ερμηνευτής που μας συστήθηκε μέσα από τις διασκευές «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» και «Τι σήμερα τι αύριο τι τώρα», μίλησε στο Freesunday.gr για το πρώτο live του φετινού χειμώνα στις 4 Οκτωβρίου, την αγάπη του για τα τραγούδια από τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

adam tsarouxis 2

Αρχικά, θα θέλαμε να μας πείτε τι θα περιλαμβάνει η εμφάνισή σας στο Σταυρό του Νότου.

Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την πρώτη μου εμφάνιση στον Σταυρό του Νότου. Είναι ένα νέο πρόγραμμα με τραγούδια που αγαπώ από την ελληνική αλλά και ξένη δισκογραφία. Επιλογές από την πρώτη μου προσωπική δουλειά αλλά και διασκευές από γνωστά τραγούδια.

Τι διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν σε σχέση με τα προηγούμενα live;

Υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις από τις προηγούμενες εμφανίσεις μου. Αυτή την φορά υπάρχει πιο έντονο το ποπ στοιχείο και οι επιλογές από νεώτερες δεκαετίες. Τραγούδια όπως το «Τυχερό μου αστέρι»,«Overjoyed» του Stevie Wonder, «Άσε με να μπω» του Κωστή Μαραβέγιa και βέβαια κλασσικά ελληνικά τραγούδια από μεγάλους δημιουργούς. Στιγμές που ο κόσμος μπορεί να τραγουδήσει και να χορέψει.

Κάνοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν πώς άρχισε η ενασχόλησή σας με την μουσική και το τραγούδι;

Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Ο πατέρας μου είναι μουσικός και τραγουδιστής οπότε τα ερεθίσματα μου για την μουσική ήταν από πολύ νωρίς μέσα στο σπίτι. Άρχισα να κάνω μαθήματα κιθάρας και τραγουδιού. Το 2009 κέρδισα μια υποτροφία για την Αμερική κάνοντας μαθήματα με εξαιρετικούς δασκάλους για το μουσικό θέατρο. Στη συνέχεια συνεργάστηκα με σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς και τραγουδιστές όπως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, o Μίμης Πλέσσας, o Γιάννης Μαρκόπουλος, o Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μαντώ η Ηρώ κ.α. ενώ πήρα μέρος και σε αρκετές μουσικές θεατρικές παραστάσεις.

Στο ρεπερτόριό σας υπάρχει ένας «νοσταλγικός» τόνος… Πώς μπορεί ένας καλλιτέχνης σήμερα να συνομιλήσει με το «κλασικό»;

Αγαπώ τα τραγούδια από τις δεκαετίες του '50 και του '60. Τραγούδια που είναι αθάνατα από πολύ μεγάλους συνθέτες. Το κλασσικό είναι αυτό που θα δώσει σε ένα νέο ερμηνευτή την δυνατότητα να βελτιωθεί και να αντέξει στον χρόνο. Μου αρέσει η νοσταλγία και ο ρομαντισμός που βγάζουν αυτά τα τραγούδια.

Γιατί το «ρετρό» είναι τα τελευταία χρόνια στην επικαιρότητα;

Νομίζω ότι το κοινό έχει την ανάγκη από όμορφες μελωδίες και τραγούδια που μιλούν στην καρδιά του. Αυτή η εποχή έχει να δώσει πολύ σπουδαία τραγούδια. Τραγούδια που έχουν αντέξει στον χρόνο και μεγάλες ερμηνείες. Το ρετρό έγινε ξανά της μόδας γιατί μεταφέρει τον κόσμο σε εποχές που υπήρχε περισσότερη αλήθεια

Βάσει ποιων κριτηρίων επιλέγετε τα τραγούδια σας;

Η επιλογή γίνεται με βάση την μελωδία και τον στίχο. Θέλω τα κομμάτια να με συγκινούν και να ταιριάζουν στην φωνή μου και στο στυλ μου.

Τι περιλαμβάνουν τα σχέδιά σας για το φετινό χειμώνα;

Έχουν προγραμματιστεί κάποιες εμφανίσεις που θα ανακοινωθούν άμεσα, ενώ σκοπεύω να κυκλοφορήσω ένα νέο τραγούδι. Είμαι στην αναζήτηση κομματιών και μιλάω με αρκετούς συνθέτες.

Κλείνοντας, με ποιο τραγούδι θα συνοδεύατε τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου;

Το «Autumn Leaves».

portrait2

Ο Αδάμ Τσαρούχης στο Σταυρό του Νότου club

  • Πιάνο- Ενορχηστρώσεις: Μάνος Αθανασιάδης
  • Μπάσο: Αντώνης Αρβανίτης
  • Σαξόφωνο: Δημήτρης Καραγιάννης
  • Τύμπανα: Δημήτρης Χριστοδουλάκη

Έναρξη: 21.30

Είσοδος με μπύρα ή κρασί 12 ευρώ