Γαλλική Θρησκευτική Μουσική στην Γερμανική Εκκλησία - Free Sunday
Γαλλική Θρησκευτική Μουσική στην Γερμανική Εκκλησία

Γαλλική Θρησκευτική Μουσική στην Γερμανική Εκκλησία

Τρεις συναυλίες με θέμα την Γαλλική Θρησκευτική Μουσική θα πραγματοποιηθούν στην Γερμανική Εκκλησία. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου με μία συναυλία αφιέρωμα στη θρησκευτική μουσική του Γάλλου συνθέτη Charles Gounod.

Gounod2 facebook

Laudate Dominum – Υμνείτε τον Κύριο
Αφιέρωμα στο Charles-François Gounod

Οι Γάλλοι συνθέτες δημιούργησαν ένα σημαντικό κεφάλαιο στη θρησκευτική μουσική ξεκινώντας από το Μεσαίωνα έως και τη σύγχρονη εποχή.

Ο Charles Gounod ήταν ένας κορυφαίος συνθέτης του Γαλλικού Ρομαντισμού αφήνοντας μια μεγάλη μουσική. Βαθύτατα θρησκευόμενος ο ίδιος άφησε έναν αρκετά μεγάλο όγκο θρησκευτικής μουσικής με λειτουργίες μοτέτα και ύμνους. Ένα σημαντικό επίσης μέρος των συνθέσεών του αφορά και την κοσμική μουσική. Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.00 η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου θα ερμηνεύσει στη Γερμανική Εκκλησία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και θεωρητικού Σπύρου Κλάψη την 4η Χορωδιακή Λειτουργία, το Ave Verum και το Laudate Dominum. Στο εκκλησιαστικό όργανο συνοδεύει ο οργανίστας και κάντορ της Γερμανικής Εκκλησίας Χρήστος Παρασκευόπουλος, που θα ερμηνεύσει και σόλο έργα του ιδίου συνθέτη.

French Music Poster

Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου με θέμα « Όταν χαίρεσαι το πένθος». Η μουσική είναι τόσο υπέροχη ώστε όταν συνδυάζεται με το πένθος του δίνει μια άλλη διάσταση. Το υπέροχο Requiem του Gabriel Faure, Cantique de Jean Racine, Benedictus και Tantum Ergo. Η τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη όλων των εκλιπόντων ψυχών στις Βορειοευρωπαϊκές χώρες. Μια Κυριακή ορόσημο μέσα στο εκκλησιαστικό έτος. Κοσμικό και θρησκευτικό ορόσημο. Μια ημέρα περίσκεψης, όπου αποτελεί και το τέλος του εκκλησιαστικού έτους, προετοιμάζοντας τη χαρμόσυνη έλευση των Χριστουγέννων.

Ερμηνεύει η Χορωδία Musica Sacra
Εκκλησιαστικό όργανο: Ειρήνη Αναστασίου – Δάφνη Μελανίτου.
Διευθύνει ο Χρήστος Παρασκευόπουλος.

Η τρίτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 με τη Χορωδία Musica Sacra με θέμα «Musique de Noel». Η μουσική των Χριστουγέννων. Αφιέρωμα στα γαλλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη Γερμανική Εκκλησία. Γνωστές μελωδίες Γάλλων συνθετών από διάφορες μουσικές εποχές με συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου. Μελωδίες που ακούγονται σε διάφορες τοποθεσίες όπως εκκλησίες, σπίτια, καταστήματα, αίθουσες συναυλιών, δρόμοι, και δηλώνουν το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών.

Ερμηνεύει η Χορωδία Musica Sacra
Εκκλησιαστικό όργανο: Μαρίζα Κακαβελάκη
Διευθύνει ο Χρήστος Παρασκευόπουλος

Ώρα έναρξης της κάθε εκδήλωσης: 20.00
Διάρκεια Εκδήλωσης 50’
Γερμανική Εκκλησία, οδός Σίνα 68
Εισιτήριο: 10€, 8€ μειωμένο
Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr
Πληροφορίες: 210 3612713