Πολυξένη Καράκογλου-Δημήτρης Βουτσάς: «Η αγάπη μας κινητοποιεί για ένα καλύτερο αύριο» - Free Sunday
Πολυξένη Καράκογλου-Δημήτρης Βουτσάς: «Η αγάπη μας κινητοποιεί για ένα καλύτερο αύριο»

Πολυξένη Καράκογλου-Δημήτρης Βουτσάς: «Η αγάπη μας κινητοποιεί για ένα καλύτερο αύριο»

Η Πολυξένη Καράκογλου και ο Δημήτρης Βουτσάς, δύο από τους νέους ερμηνευτές που διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, ανεβαίνουν στην σκηνή του Ιανού την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου με την μουσική παράσταση «Εδώ και Τώρα».

Στο πρόγραμμα το οποίο έχει την υπογραφή της Μαργαρίτας Μυτιληναίου, θα ακουστούν μεταξύ άλλων και τραγούδια από τις επερχόμενες προσωπικές τους δουλειές. Με αφορμή το live, οι δύο ερμηνευτές μίλησαν στο Freesunday.gr.

Την 1η Φεβρουαρίου θα εμφανιστείτε στον Ιανό. Τι θα παρουσιάσετε;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Θα σας παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που στήθηκε με αγάπη, για την αγάπη (και τον έρωτα) που τελικά είναι και το μεγάλο ζητούμενο στη ζωή αυτή. Κάθε μας ενέργεια σχετίζεται με το πόση αγάπη έχουμε πάρει και πόση έχουμε δώσει.

ΠΟΛΥΞΕΝΗ: Η αγάπη μας ολοκληρώνει και η αγάπη μας κινητοποιεί για ένα καλύτερο αύριο. Άρα, λοιπόν, μένει να τη δώσουμε ανιδιοτελώς κι αυτή θα 'ρθει να μας βρει, είναι το μόνο σίγουρο! Εμείς, πάντως, θα σας την τραγουδήσουμε.

Σε τι θα διαφέρει η συγκεκριμένη παράσταση σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις σας;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Αρχικά, σε αυτήν την παράσταση έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαζόμαστε με την Μαργαρίτα Μυτιληναίου, στης οποίας τα χέρια αισθανθήκαμε μια ασφάλεια, λόγω της αισθητικής της αλλά και της εμπειρίας της.

ΠΟΛΥΞΕΝΗ: Σίγουρα, όμως, η μεγάλη διαφορά των φετινών εμφανίσεων με τις παλιότερες είναι ότι θα παρουσιάσουμε νέα τραγούδια, από τις προσωπικές μας δισκογραφικές δουλειές που έρχονται τους επόμενους μήνες.

Γιατί, «Εδώ και Τώρα»;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Γιατί, πάντα, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή. Δεν μας παίρνει άλλη αναβολή, σε κάθε επίπεδο. «Εδώ και Τώρα», λοιπόν!

Πώς μπορεί να δώσει κάποιος φωνή «σε όνειρα και εφιάλτες»;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Με μια «Κραυγή» ή και με μια «Σιωπή»... και δεν είναι καθόλου τυχαίες οι λέξεις που χρησιμοποιώ. Άλλωστε, είναι και ο επίλογος της παράστασής μας...

ΠΟΛΥΞΕΝΗ: Για να μπορέσει να δώσει φωνή πρέπει να αποδεχτεί την ύπαρξη τους. Αν λοιπόν συνειδητοποιήσει ότι το άσπρο μπορεί να γίνει μαύρο όπως το γιν γιανγκ τότε θα μπορέσει να τα αφηγηθεί τραγουδώντας τα…

Δισκογραφικά, τι να περιμένουμε από εσάς;

ΠΟΛΥΞΕΝΗ :Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί ο πρώτος μας δίσκος «Πολύχρωμες Ζακέτες» με συνοδοιπόρους τον συνθέτη Γρηγόρη Πολύζο και την στιχουργό Αθηνά Σπανού, από τις Εκδόσεις της Μικρής Άρκτου. Είμαι πολύ τυχερή που βρέθηκα με αυτούς τους ανθρώπους, γιατί όσο περισσότερο συνεργαζόμασταν από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα τόσο περισσότερο δεθήκαμε, αλληλοστηριχτήκαμε και φτιάξαμε έναν όμορφο πυρήνα. Μιλάω εκ μέρους και των τριών λέγοντας πως ανυπομονούμε να μοιραστούμε τη χαρά μας με τον κόσμο, και στο live στον ΙΑΝΟ, αλλά και με όσους μας τιμήσουν αγοράζοντας τον δίσκο μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Εμείς, αυτήν την περίοδο είμαστε στο στούντιο, μαζί με τον Μίμη Νικολόπουλο (μουσική, ενορχήστρωση) και την Φωτεινή Λαμπρίδη (στίχους), με στόχο κάπου μέσα την άνοιξη να σας παρασύρουμε μέσα στον όμορφο κόσμο που χτίζουμε, πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα του παραγωγού μας, του Παρασκευά Καρασούλου, του οποίου το καλλιτεχνικό ένστικτο είναι αδιαμφισβήτητο.

Εδώ & τώρα
Ερμηνεύουν Πολυξένη Καράκογλου & Δημήτρης Βουτσάς
Μαζί τους οι μουσικοί:
Γρηγόρης Πολύζος | πιάνο
Ιάσονας Θεόδωρος Μαυρογεώργος | κιθάρα
Μάριος Ιβάν Παπούλιας | βιολί, φλάουτο
Κώστας Σταυρόπουλος | μπάσο
Διοργάνωση-παραγωγή | ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ, www.mikri-arktos.gr
Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, 21.30
ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα) 16€
Κρατήσεις Τηλεφωνικά: 210 32 17 917