Λευτέρης Λαγγούσης: Η δύναμη που αντλεί κάποιος μέσα από την αγάπη για την τέχνη είναι μεγάλη - Free Sunday
Λευτέρης Λαγγούσης: Η δύναμη που αντλεί κάποιος μέσα από την αγάπη για την τέχνη είναι μεγάλη

Λευτέρης Λαγγούσης: Η δύναμη που αντλεί κάποιος μέσα από την αγάπη για την τέχνη είναι μεγάλη

Έχοντας στις αποσκευές του τα τραγούδια από τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Της Αγάπης οι Σκιές», ο τραγουδοποιός Λευτέρης Λαγγούσης, θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή Ρότα την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου.

Δίπλα σε αυτά θα ακουστούν τραγούδια που έχει αγαπήσει όπως του Μάνου Λοΐζου, του Παύλου Παυλίδη, του Van Morrison και του Νeil Young.

Με αφορμή το live, o Λευτέρης Λαγγούσης μίλησε στο freesunday.gr.

Αρχικά, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την έως τώρα πορεία σας στον χώρο της μουσικής.

Η μουσική υπάρχει στη ζωή μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Άρχισα από πολύ μικρός μαθήματα κιθάρας, σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησα και το τραγούδι σε διάφορα μπαράκια της Πρέβεζας όπου ζούσα με την οικογένειά μου, ενώ παράλληλα άρχισα να γράφω και να μελοποιώ τους στίχους μου. Μεγαλώνοντας με τη μουσική που για μένα αποτελεί τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας και ζώντας πλέον μόνιμα στην Αθήνα, προχώρησα ένα βήμα πιο πέρα και κυκλοφόρησα το πρώτο μου άλμπουμ με τίτλο «Της Αγάπης οι Σκιές», για να μοιραστώ ό,τι εκφράζω μέσα από τη μουσική με περισσότερους ανθρώπους.

Ποιες θα λέγατε ότι ήταν οι μουσικές σας επιρροές;

Οι μουσικές μου επιρροές είναι ποικίλες, από τον Παύλο Σιδηρόπουλο, το Μάνο Λοΐζο, το Μάνο Χατζιδάκι, τον Van Morrison, τον Leonard Cohen, Pink Floyd, Jim Morrison, John Lennon, και Neil Young αλλά και τους U2, Dire Straits, Nirvana, Cure και τα Ξύλινα Σπαθιά.

Πώς βιώσατε την κυκλοφορία του πρώτου σας δίσκου « Της αγάπης οι σκιές»;

Περίεργα... από τη μια ήταν μεγάλη η χαρά της δημιουργίας, από την άλλη, κατά το διάστημα της προετοιμασίας και της εγγραφής του δίσκου συνειδητοποίησα ότι απαιτούνται μεγάλα αποθέματα δύναμης, υπομονής και επιμονής για να «δώσω» στο έργο μου «ζωή» καταθέτοντας την ψυχή μου μέσα από αυτό, παραβλέποντας την ψυχρή διαδικασία για την κυκλοφορία του.

Από την Πρέβεζα στην Αθήνα. Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε ως νέος καλλιτέχνης;

Η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοήρθα στην Αθήνα, έχοντας πάντα ως στόχο τη μουσική μου, δεν είχα καμία επίγνωση για το τι θα αντιμετωπίσω. Αυτό δικαιολογείται βέβαια, γιατί ζώντας στην επαρχία τους γνώριζα όλους. Στην Αθήνα δεν γνώριζα κανέναν, ξεκίνησα από το μηδέν που αυτό από μόνο του αποτελεί μια τεράστια δυσκολία.

Στην Ελλάδα του 2019, είναι εφικτό να ζήσει κάποιος αποκλειστικά από την τέχνη του;

Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο. Πιστεύω όμως ότι είναι τόσο μεγάλη η δύναμη που αντλεί κάποιος μέσα από την αγάπη για την τέχνη, που είναι αρκετό για να βρίσκουμε τη θέληση να προσπαθούμε για το καλύτερο και να μην εγκαταλείπουμε και γιατί όχι; να καταφέρουμε κάποια στιγμή να καλύπτουμε τις ανάγκες μας και να ικανοποιούμε τις επιθυμίες μας μέσα από την τέχνη.

DSC 4348

Λευτέρης Λαγγούσης
Ρότα art coffee community, Σόλωνος 124, Αθήνα. Tηλ: 210 3801033
Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Έναρξη: 21:00
Άλκης Ζούκας: πιάνο, πλήκτρα
Στέφανος Γεωργιτσόπουλος: ηλεκτρική κιθάρα