Τον Δεκέμβριο υποδέχτηκαν στον Ι.Ν. των Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή - Free Sunday
Τον Δεκέμβριο υποδέχτηκαν στον Ι.Ν. των Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή
Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αγίων Αναργύρων, π.Παντελεημων Τσορμπατζόγλου στην έναρξη της εκδήλωσης

Τον Δεκέμβριο υποδέχτηκαν στον Ι.Ν. των Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή

Με κατάνυξη και δέος, στο προεόρτιο κλίμα των Χριστουγέννων, αλλά και με τραγούδια από την Μικρά Ασία, υποδέχτηκαν τον Δεκέμβριο στον Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων, στου Ψυρρή, σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε το προηγούμενο Σάββατο.

Στην εκδήλωση έπαιξε το μουσικό σχήμα λεπτών οργάνων ''Τέττιξ'' υπό την διεύθυνση της Αντιγόνης Παπαηλία, καταθέτοντας ήχους από κανονάκι, ούτι, λαούτο και αισθαντική βυζαντινή φωνή, οι οποίοι συνέθεσαν υπερκόσμια ατμόσφαιρα, ταξιδιαρικη και ελπιδοφόρα.
Οι μουσικοί Μιχάλης Τσατήρης(κανονάκι), Νανά Καψοκαλύβα (ούτι), Δημοσθένης Καραχριστοδούλου(πολίτικο λαούτο) και Αντιγόνη Παπαηλία (φωνή-κανονάκι), επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την πολιτιστική κίνηση του ιατρού-πρωτοψάλτη Γεωργίου Ναούμ μέσα από τις δραστηριότητες της σχολής Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής ''Τέττιξ''.

Ο καλλιτεχνικός επιμελητής της εκδήλωσης, Πάρις Αμοργινός δημιούργησε παράσταση '' εν τω Ναώ '' γεγονός απαιτητικό και ρηξικέλευθο.

Μαζί του, ο λαογράφος-ιστορικός μελετητής, Γιάννης Γουναρίδης στην ιστορική και κοινωνική διαδρομή των μελισμάτων και ο Μανώλης Καρπάθιος που δίδαξε στους μουσικούς τα τραγούδια.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο σπουδαίος σκηνοθέτης-ηθοποιός Γιώργος Μεσσάλας.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν: ο Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων, Ψυρρή, ο «ΤΕΤΤΙΞ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ