10 κοινές θνητές που έγιναν πριγκίπισσες - Free Sunday
10 κοινές θνητές που έγιναν πριγκίπισσες

10 κοινές θνητές που έγιναν πριγκίπισσες

 

Παλαιότερα, οι γαλαζοαίματοι έπρεπε να παντρεύονται μεταξύ τους, ήταν ανεπίτρεπτο να εισάγουν σε μια βασιλική οικογένεια έναν «κοινό θνητό». Οι παρωχημένες αυτές απόψεις χάθηκαν με το πέρασμα του χρόνου και σταδιακά εκσυγχρονίστηκαν και οι συντηρητικές βασιλικές οικογένειες. Δεν είναι λίγες οι σύγχρονες γυναίκες καριέρας που εγκατέλειψαν τα πάντα και έγιναν… πριγκίπισσες στο πλευρό ενός αληθινού πρίγκιπα. Οι βασιλικές οικογένειες καλοδέχτηκαν τις «κοινές θνητές» στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον και έπειτα από εντατικά μαθήματα savoire vivre, αρχές του πρωτοκόλλου κλπ τις έδειξαν υπερήφανα και στο κοινό το οποίο συνεχίζει να τις αποθεώνει. Τον ερχόμενο Μάιο, ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας, θα παντρευτεί την Αμερικανή Μέγκαν Μαρκλ. Η τελευταία είναι διαζευγμένη, ηθοποιός και γεννημένη στις ΗΠΑ όμως αποφάσισε να αλλάξει εντελώς τη ζωή της για να ακολουθήσει τον πρίγκιπα. Μετακόμισε στο Λονδίνο, εγκατέλειψε τη δουλειά της, βαφτίστηκε πρόσφατα, μελέτησε την ιστορία της Αγγλίας και το πρωτόκολλο του παλατιού και πλέον εμφανίζεται στο κοινό ως η νέα Σταχτοπούτα που ήρθε να πάρει δικαιωματικά τη θέση της Κέιτ Μίντλετον…

Ιδού λοιπόν οι πιο όμορφες κοινές θνητές που έγιναν πριγκίπισσες ή βασίλισσες αφού γοήτευσαν τον σωστό άντρα.

 

Γκρέις Κέλλυ Πριγκίπισσα του Μονακό

grace

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1950 ως μούσα του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Το 1955 γνώρισε στο φεστιβάλ Καννών τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό. Το 1956 εγκατέλειψε την υποκριτική και παντρεύτηκε τον πρίγκιπα με τον οποίο απέκτησε 3 παιδιά. Σκοτώθηκε το 1982 σε τροχαίο δυστύχημα. Ήταν ιδιαίτερα κομψή και αγαπητή στον κόσμο.

Νταϊάνα Σπένσερ Πριγκίπισσα της Ουαλίας

princess diana prince charles wedding

Η Νταϊάνα δεν ήταν ακριβώς κοινή θνητή καθώς της είχε αποδοθεί ο τίτλος της Λαίδης πριν παντρευτεί τον Κάρολο. Η σχέση τους ήταν θυελλώδης, η Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών όταν παντρεύτηκε και ο Κάρολος ήταν ανέκαθεν ερωτευμένος με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Η θλιμμένη Πριγκίπισσα δεν ευτύχησε στο γάμο της απέκτησε 2 παιδιά τον Γουίλιαμ και τον Χάρι και σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1996. Υπήρξε το πιο διάσημο μέλος βασιλικής οικογένειας με πολύ πλούσια δράση στη φιλανθρωπία και σε ΜΚΟ που ασχολούνταν κυρίως με τα παιδιά.

Ράνια Αλ Αμπντουλάχ Βασίλισσα της Ιορδανίας

PIC 4 Royals Vogue Suzy Menkes 25June14 Getty b

Από τις ομορφότερες βασιλικές παρουσίες, η Ράνια της Ιορδανίας εργαζόταν στη Citibank πριν γνωρίσει τον Αμπντουλάχ μπιν αλ Χουσείν. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1992 και παντρεύτηκαν το 1993. Απέκτησαν 4 παιδιά. Η βασίλισσα Ράνια είναι από τις πιο δραστήριες γυναίκες όσον αφορά τις φιλανθρωπίες και από τις πιο προβεβλημένες βασίλισσες.

Σαρλίν Γουίτστοκ Πριγκίπισσα του Μονακό

TFEF22OL3VGKTFGEP6VIZQ4FBM

Η Σαρλίν Γουίτστοκ από τη Νότια Αφρική ήταν πρωταθλήτρια κολύμβησης. Γνωρίστηκε με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο (γιο της Γκρέι Κέλλυ) το 2000 σε έναν διεθνή αγώνα κολύμβησης στο Μονακό. Μετά από μακροχρόνια σχέση παντρεύτηκαν το 2011 και το 2014 απέκτησαν δίδυμα αγόρια.

Σοφία Χέλκβιστ Πριγκίπισσα της Σουηδίας

hellqvist

Η Σοφία ήταν μοντέλο ώσπου γνώρισε τον Πρίγκιπα Καρλ Φιλίπ το 2010. Παντρεύτηκαν το 2015 και απέκτησαν δύο παιδιά.

Λετίθια Ορτίθ Βασίλισσα της Ισπανίας

Letizia boda

Προτού παντρευτεί τον Πρίγκιπα Φίλιππο η Λετίθια ήταν δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων. Παντρεύτηκαν το 2004 (εκείνη για 2η φορά). Απέκτησαν δύο κόρες και πλέον έχουν γίνει το βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας.

Μαίρη Ελίζαμπεθ Ντόναλντσον Πριγκίπισσα της Δανίας

mary eliza

Η Μαίρη Ελίζαμπεθ γνώρισε τον Πρίγκιπα Φρέντερικ της Δανίας στο Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000. Εκείνη μετακόμισε στη Δανία το 2002 και παντρεύτηκαν το 2004. Έχουν αποκτήσει 4 παιδιά.

Μαρί Αγκάθ Οντίλε Καβαλίερ Πριγκίπισσα της Δανίας

marie agathe

Παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα της Δανίας Γιόακιμ (τον αδελφό του Φρέντερικ) το 2008. Η Μαρί Αγκάθ ήταν μεγαλοστέλεχος μάρκετινγκ σε γνωστή εταιρεία και δεν επιθυμούσε ιδιαίτερα να ενταχθεί στη βασιλική οικογένεια. Ο Γιόακιμ ωστόσο την έπεισε και έτσι το 2008 ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας (ο δεύτερος γάμος για τον πρίγκιπα). Απέκτησαν 2 παιδιά.

Κέιτ Μίντλετον Πριγκίπισσα της Ουαλίας

maxresdefault

Ο ακριβής τίτλος της είναι Κάθριν Δούκισσα του Κέιμπριτζ αλλά για το κοινό θα είναι πάντα η Κέιτ Μίντλετον. Το κορίτσι που γνώρισε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ όταν ήταν 18 ετών και μετά από μακροχρόνια σχέση παντρεύτηκαν με τιμές και δόξες. Ο γάμος τους άφησε εποχή και σύντομα περιμένουν το τρίτο τους παιδί. Η Κέιτ κάποια στιγμή πρόκειται να γίνει βασίλισσα στο πλευρό του Ουίλιαμ εφόσον ο τελευταίος είναι ο επίσημος διάδοχος του θρόνου μετά τον πατέρα του Κάρολο φυσικά.

Μέγκαν Μαρκλ Πριγκίπισσα της Ουαλίας

meghanmarkle princeharry

Ακόμα δεν έχει λάβει τίτλο από τις 19 Μαίου και μετά η Μαρκλ θα είναι επισήμως μέλος της πιο δημοφιλούς βασιλικής οικογένειας στον κόσμο. Ο Πρίγκιπας Χάρι ήταν θαυμαστής της σειράς Suits όπου η ίδια συμμετείχε και όταν τη γνώρισε την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Τα υπόλοιπα είναι παρελθόν, η Μαρκλ έχει γίνει το αγαπημένο κορίτσι της Αγγλίας, είναι κομψή, γλυκιά και από ό,τι φαίνεται μαθαίνει εύκολα και γρήγορα.