Μόλις χώρισαν! - Free Sunday
Μόλις χώρισαν!

Μόλις χώρισαν!

Το παραμύθι τελείωσε. Διάσημοι, ωραίοι, πλούσιοι και, τελικά, όχι και τόσο ευτυχισμένοι. Ένα διαζύγιο είναι πάντα τραυματικό. 

Είτε οφείλεται σε τρίτο πρόσωπο (φήμες για έρωτα του Μπραντ Πιτ με τη συμπρωταγωνίστριά του Μαριόν Κοτιγιάρ κυκλοφορούν αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί) είτε σε διαφωνίες ως προς την ανατροφή των παιδιών (η επίσημη εκδοχή). Άλλωστε, πάντα, σε τέτοιες περιπτώσεις, ιδιωτικής ζωής των σταρ, υπάρχει κάποιο μυστικό και κάτι μη ειπωμένο. Οτιδήποτε διαφορετικό απλώς δεν θα ήταν ανθρώπινο.

Μετά από δύο χρόνια γάμου, δώδεκα χρόνια σχέσης και έξι παιδιά (τρία από τα οποία είναι υιοθετημένα) οι δρόμοι της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ χωρίζουν. Γνωστή έγινε αρχικά η αίτηση διαζυγίου εκείνης, που θέλει να κρατήσει την επιμέλεια των παιδιών και δεν ζητά διατροφή. Μετά άρχισαν να κυκλοφορούν ασταμάτητα πληροφορίες και «πληροφορίες» για το πώς, το πότε και το γιατί του τέλους μιας ιστορίας αγάπης που την έζησαν μαζί με τους θαυμαστές τους για περισσότερο από μία δεκαετία.

wedding

Και τι δεν ακούστηκε αυτές τις μέρες. Το πιο αναπάντεχο ήταν ότι η Αντζελίνα ερωτεύτηκε τον Τσίπρα κατά το πρόσφατο ταξίδι της στην Αθήνα (μια φήμη που κατέγραψε ο Ρομπ Σάτερ, γκουρού του gossip και μπλόγκερ στο Naughtygossip.com). Κατά τα άλλα, «έπαιξαν» όλα: για υπερβολική χρήση κάνναβης και αλκοόλ από την πλευρά εκείνου, για παρακολούθησή του με ιδιωτικό ντετέκτιβ από εκείνη, για απιστίες, καβγάδες και εξαλλότητες μακριά από κάμερες και φώτα. 

Το CNN και το BBC διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν την είδηση του διαζυγίου και αυτό δείχνει ότι οι Μπραντζελίνα έχουν αποκτήσει διεθνή απήχηση δυσανάλογη ίσως της καλλιτεχνικής τους γραφής. Κάτι δείχνει και για το κυρίαρχο πλανητικό αξιακό σύστημα αλλά ας μην το βαρύνουμε. Άλλωστε ακόμη είναι μόνο η αρχή μιας ταινίας που σίγουρα θα σπάσει ταμεία και δεν είναι απλώς βγαλμένη από τη ζωή, είναι η ίδια η ζωή τους, χωρίς σκηνοθέτη και με πρωταγωνιστές τους ίδιους στον ρόλο του εαυτού τους, όπως τον αναγνωρίζει κανείς κρυφοκοιτάζοντας, μισό αλήθεια - μισό φαντασία.

Μέσα σε όλα έμπλεξε και η Τζένιφερ Άνιστον, η πρώην σύζυγος του Μπραντ Πιτ, που τη χώρισε όταν ερωτεύτηκε την Αντζελίνα Τζολί στα γυρίσματα της ταινίας «Ο κύριος και η κυρία Σμιθ». Τότε είχε γίνει το «έλα να δεις» από άποψη κουτσομπολιού για την απατημένη, τον άπιστο και την πέτρα του σκανδάλου. Τώρα άλλες Κατίνες της διπλανής πόρτας τρίβουν τα χέρια τους για την εκδίκηση της πρώην, άλλες στέκονται, με τον νου τους, στο πλευρό της ίσως προδομένης από τον Μπραντ Πιτ Αντζελίνα Τζολί, που βλέπει τον τρίτο της γάμο να τελειώνει άδοξα.

JENIFER_ANISTON

Τα τελευταία νέα που κυκλοφόρησαν αναφέρονται σε κακοποίηση των παιδιών από τον Μπραντ Πιτ σε κατάσταση μέθης. Ακούστηκε και γράφτηκε ότι ένα τέτοιο βίαιο επεισόδιο συνέβη στο ιδιωτικό τους τζετ πριν από λίγες μέρες και αμέσως μετά η Αντζελίνα Τζολί κατέθεσε την αίτηση διαζυγίου. Μπορεί να είναι τόσο σκοτεινή μια πραγματικότητα που φαίνεται τόσο λαμπερή; Μπορεί να λείπουν τόσο πολλά από αυτούς που δείχνουν να τα έχουν όλα;

Το υλικό είναι ανεξάντλητο και το αίμα τρέχει από παντού. Η Μαριόν Κοτιγιάρ αναγκάστηκε να κάνει ανακοίνωση για να διαψεύσει το σενάριο ότι είναι έγκυος στο παιδί του Μπραντ Πιτ. Είναι έγκυος, αλλά ο πατέρας δεν είναι ο πρώην –πλέον– σύζυγος της Αντζελίνα Τζολί, που φέρεται να είπε για εκείνη «είναι τρελή, αλλά την αγαπώ». Μα είναι δυνατόν να έκανε τέτοιο σχόλιο και μάλιστα να το έβγαλε προς τα έξω; Κανείς δεν ξέρει τι είναι και τι δεν είναι δυνατό στη συγκεκριμένη υπόθεση.

MARION_COTILLIARD

Η ιδιωτική σφαίρα είναι έτσι κι αλλιώς μια έννοια ξένη προς την πραγματικότητά τους. Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για ό,τι κάνουν (σαν καλλιτέχνες, γονείς, φιλάνθρωποι, ζευγάρι κ.λπ.) είναι διαρκές και έντονο. Οι διακοπές τους, οι οικογενειακές έξοδοι, οι τρυφερές στιγμές, οι περιπέτειες υγείας εκείνης, οι υποψίες για ανορεξία, οι εικαζόμενες εντάσεις, το παρελθόν τους, τα σχέδια για το μέλλον – αφορμές υπάρχουν πολλές. Και τώρα ήρθε το διαζύγιο που θα θρέψει για καιρό το διψασμένο γiα τη δυστυχία των άλλων κοινό.

Αν ούτε αυτοί τα κατάφεραν, οι τόσοι τέλειοι ο ένας δίπλα στον άλλο, ποιοι μπορεί να ζήσουν το «για πάντα μαζί»;