Πάμε σινεμά; (trailers) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (trailers)

Πάμε σινεμά; (trailers)

 Η Μούμια

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άλεξ Κούρτζμαν ΠΑΙΖΟΥΝ: Τομ Κρουζ, Σοφία Μπουτέλα, Ράσελ Κρόου, Άναμπελ Γουάλις, Τζέικ Τζόνσον ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 107΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: UIP

Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί στο θεαματικό, σύγχρονο reboot του θρύλου της μούμιας σε σκηνοθεσία Άλεξ Κούρτσμαν («Άνθρωποι Σαν κι Εμάς»), έχοντας στο πλευρό του τους Σοφία Μπουτέλα, Ράσελ Κρόου, και Άναμπελ Γουάλις.

Η θαμμένη, εδώ και 5000 χρόνια, κάπου βαθιά στην έρημο, Αιγύπτια βασίλισσα Άμανετ (Σοφία Μπουτέλα) «ζωντανεύει» και αναζητά τρόπους να κυριαρχήσει στο σύγχρονο κόσμο, σκορπίζοντας γύρω της τον τρόμο. Σε έναν ιδιότυπο κόσμο θεών και τεράτων, η διαφορά μεταξύ καλού και κακού γίνεται, πολλές φορές, ιδιαίτερα δυσδιάκριτη και οι θυσίες μοιάζουν μονόδρομος. Το Τέρας του Φρανκεστάιν, Το Πλάσμα της Μαύρης Λίμνης, Ο Λυκάνθρωπος, Ο Αόρατος Άνθρωπος, Η Μούμια:Μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά τέρατα του κινηματογραφικού σύμπαντος της Universal από το παρελθόν που στοιχειώνουν ακόμα το κινηματογραφικό μας παρόν. Εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, το κοινό έχει αποδείξει την αγάπη του για τα τέρατα της μεγάλης οθόνης, ταυτιζόμενο τρόπον τινά, με αυτά τα πλάσματα που παλεύουν μεταξύ σκότους και φωτός, καθιστώντας δυσδιάκριτη τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου. Έτσι, όταν αποφασίστηκε η αναβίωση του Dark Universe, η Μούμια ήταν το πρώτο τέρας που ζωντάνεψε με τον Τομ Κρουζ να πρωταγωνιστεί στη νέα, σύγχρονη εκδοχή της και τη μούμια να είναι, για πρώτη φορά, γυναίκα. •        Η σύγχρονη μούμια δρα στο Λονδίνο του σήμερα και τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους αναλαμβάνουν η Σοφία Μπουτέλα (μούμια) και η Άναμπελ Γουάλις (αιγυπτιολόγος), οι οποίες, μαζί με τον Τομ Κρουζ, αποτελούν το παράξενο ερωτικό τρίγωνο της ιστορίας, με την καθεμιά τους να έλκει, αντίστοιχα, το σκοτάδι ή το φως από μέσα του… Η ταινία αποτελέι ένα μεγάλο μπλοκμπάστερ, με εντυπωσιακά εφέ που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που έχουν οι ταινίες αυτού του είδους. Η πλοκή είναι γρήγορη και κρατά το ενδιαφέρον, το σενάριο παρόλο που εμπλέκει πολλά στοιχεία είναι κάπως αδύναμο και απλά εισάγει το θεατή στο σκότεινό κόσμο της UNIVERSAL,ένα άλλο στοιχείο που σαφέστατα η ταινία υστερεί είναι τα αστεία που υπάρχουν στους διαλόγους, τα οποία κατατάσσονται στην κατηγορία των κλισέ χωρίς καμία πρωτοτυπία. Η ταινία θα αποτελέσει μία καλόκαιρινή επιτυχία και επαναφέρει ένα κλασσικό τέρας του κινηματογράφου στην οθόνη.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

 

Ξα Μου

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Κλειώ Φανουράκη ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιώργος Χωραφάς, Σοφία Χιλλ, Άννα Φόνσου, Ζωή Χωραφά, Λευτέρης Ελευθερίου, Νίκος Μπουσδούκος, Αλέξανδρος Μυλωνάς ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 87

~ Ξα μου > εξά μου = εξουσία μου

Ερμηνεία: Κάνω αυτό που πιστεύω, παίρνω την ευθύνη, δικό μου θέμα τι θα κάνω, ας το πάνω μου

Η απάντηση του Τζώνη στην ξαφνική απόλυσή του από διευθυντής ξενοδοχείου, μέσα στην οικονομική κρίση, είναι το να φτιάξει κι αυτός το «δικό του σπήλαιο». Από τη γυναίκα και τα παιδιά του όμως, ως τους τυχαίους συνοδοιπόρους του στην Κρήτη, θα παρακινηθεί σε ανοίκεια, απρόοπτα και αναζωογονητικά βιώματα κοντά στη γη και τη φύση που ίσως τον φέρουν αντιμέτωπο με την ίδια τη δύναμη και τη θέληση του εαυτού του, με την «εξά» του και με όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και δεν τα βλέπουμε.Με την κρητική γη να αποτελεί όχι απλώς πεδίο δράσης αλλά οργανικό κομμάτι της ταινίας και φέρνοντας στο μυαλό την «αλληγορία του σπηλαίου» του Πλάτωνα, το «ΞΑ ΜΟΥ» δεν είναι μια ταινία για την ελληνική κρίση. Είναι μια αισιόδοξη ταινία για όλες τις κρίσεις, εκείνες που καταρρίπτουν τις σταθερές και μας αναγκάζουν να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, τη γη… και τον κόσμο γύρω μας.  Η ταινία μου θύμισε για κάποιο λόγο το «Πλαγίως», την ταινία του ελληνοαμερικανού Πέην, με την διαφορά ότι η αποχώρηση απο την κινηματογραφική αίθουσα δεν συνοδευόταν από τα ίδια συναισθήματα. Η ταινία δυστηχώς πάσχει από ότι οι περισσότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, την έλλειψη σεναρίου, η ιστορία δεν δένει και πολλά πράγματα δεν δικαιολογούνται, στο τέλος της ταινίας σου δημιουργείται η αίσθηση ότι έχεις παρακολουθήσει ένα κολλάζ εικόνων από την Κρήτη, χωρίς κάποια στιβαρή ιστορία να τις ενώνει.

 

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

 

Μικρά Βήματα

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαρτίν Προβόστ ΠΑΙΖΟΥΝ: Κατρίν Φροτ, Κάτριν Ντενέβ, Ολιβιέ Γκουρμέ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 117 λεπτά ΔΙΑΝΟΜΗ: Seven Films

Η Κλαιρ είναι μια χαρισματική μαία, με φυσικό ταλέντο και το πιο απαλό άγγιγμα. Οι μέθοδοι της όμως έρχονται σε αντίθεση με τη μοντέρνα ιατρική. Όντας πιο κοντά στο τέλος της καριέρας της πλέον παρά στην αρχή, αρχίζει να αμφισβητεί τη θέση και τις ικανότητες της.

Μια μέρα δέχεται ένα περίεργο τηλεφώνημα, μια φωνή από το παρελθόν. Η Μπεατρίς, η επιπόλαιη και πάντα υπερβολική ερωμένη του πατέρα της έχει κάποια νέα και την πιέζει να βρεθούν, 30 χρόνια μετά το θάνατο του.

Αντίθετες με κάθε τρόπο, η συνεσταλμένη Κλαιρ και η απενοχοποιημένη Μπεατρίς θα μάθουν να δέχονται η μία την άλλη και θα επανορθώσουν για τα χαμένα χρόνια.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

 

Αυτοκίνητα 3

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπράιαν Φι ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Όουεν Γουίλσον, Κριστέλα Αλόνσο, Κρις Κούπερ Στην ελληνική μεταγλώτιση τις φωνές τους δανείζουν οι: Σάκης Ρουβάς,  Δανάη Σκιάδη, Παύλος Κοντογιαννίδης, Βίκυ Καγιά, Μάγκι ΧαραλαμπίδουΔΙΑΡΚΕΙΑ: 109΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood

Ο Κεραυνός ΜακΚουίν προσπαθεί να αποδείξει ότι ακόμη είναι το ταχύτερο αγωνιστικό του κόσμου. Παραγκωνισμένος από μια νέα γενιά ταχύτατων αυτοκινήτων κούρσας, ο θρυλικός ΜακΚουίν βρίσκεται ξαφνικά εκτός από το άθλημα που τόσο αγαπάει. Η μεγάλη κούρσα του Κυπέλλου Πίστον είναι η ευκαιρία του να ξαναμπεί στον αγώνα, θα χρειαστεί όμως τη βοήθεια της νεαρής τεχνικού, της Κρουζ Ραμίρεζ. Η Τρίτη συνέχεια της σειράς κινουμένων σχεδίων μπορεί να μην είναι τόσο σεναριακά δυνατή όσο οι δύο προηγούμενες αλλά το παιδικό κοινό, στο οποίο απευθύνεται, σίγουρα θα την ευχαριστηθεί, κυρίως τα μικρά αγοράκια που θα δούν τα μικρά αυτοκινητάκια που παίζουν μαζί τους να ζωντανεύουν επί της οθόνης.

Δείτε το τρέιλερ εδώ: