Σύγκρουση Καμμένου - Γεωργιάδη στη βουλή για την επικοινωνία Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη - Free Sunday
Σύγκρουση Καμμένου - Γεωργιάδη στη βουλή για την επικοινωνία Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη

Σύγκρουση Καμμένου - Γεωργιάδη στη βουλή για την επικοινωνία Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη

Σε σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη εξελίχθηκε η διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή. 

Αδ. Γεωργιάδης: Καταθέστε τον τηλεφωνικό σας λογαριασμό, κ. Καμμένο 

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως αν αποδειχθεί ότι πράγματι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον καταδικασθέντα ισοβίτη Γιαννουσάκη, αυτό συνιστά παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας περί κατάχρησης εξουσίας.
Είπε ακόμη ότι ο υπουργός Άμυνας είχε 12 διαφορετικές συνομιλίες, διάρκειας 21 λεπτών, με τον κ. Γιαννουσάκη και κάλεσε τον κ. Καμμένο να καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό, προκειμένου, όπως είπε, να διαπιστωθεί πόσες ακριβώς είχε.

Π. Καμμένος: Άξιος ο μισθός σας, κύριε Γεωργιάδη

Απαντώντας, ο κ. Καμμένος, επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γνώριζα τον κύριο Γεωργιάδη ως καλό έμπορο βιβλίων από την τηλεόραση. Ως υπερασπιστή εμπλεκομένων με ποινικές υποθέσεις δεν τον είχα γνωρίσει. Άξιος ο μισθός σας, κύριε Γεωργιάδη!», ενώ για την ουσία της υπόθεσης ανέφερε ότι ο κ. Γιαννουσάκης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως «φαγωθεί» όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση. 

«Είμαι βέβαιος ότι θα σας επιβραβεύσουν με πολλές συνεντεύξεις στα μέσα του κ. Μαρινάκη. Συνομιλίες δικές μου, όποιες έχετε, καταθέστε τες! Συνομιλίες βουλευτών της ΝΔ έχουν καταγράψει οι κοριοί της ΕΥΠ, με τον κ. Αιμίλιο Κοτσώνη, όπως έχουν δημοσιευθεί χθες στο διαδίκτυο και στο Documento. Εσείς πηγαίνατε και καθόσασταν στο ΝΑΜΟS και τους φιλάγατε τα πόδια, και σας λέγανε ότι όποιοι φιλάτε καλά θα μπορέσετε να εκλεγείτε βουλευτές και να γίνετε και υπουργοί. Και στη συνομιλία που αποκαλύφθηκε χθες, έλεγε ξεκάθαρα: Για να γίνεις υπουργός Αθλητισμού, πρέπει να περάσεις από τον Μαρινάκη! Αυτή είναι η κατάντια σας!» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνέχισε: «Ανοίξτε όσα τηλέφωνα θέλετε. Εγώ μιλάω από το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Αν ήθελα να κάνω οποιαδήποτε παρανομία, θα μιλούσα από άλλα τηλέφωνα. Από το δικό μου τηλέφωνο μίλησα και έκανα το καθήκον μου. Το καθήκον μου είναι όταν ένας κρατούμενος έρχεται και λέει φοβάμαι για τη ζωή μου, και θέλω να καταγγείλω τον παραπάνω, να μην προστατεύσω τον παραπάνω, αλλά να προστατεύσω τον μάρτυρα!», πρόσθεσε. 

ΝΔ: Ακόμη πιο εκτεθειμένος ο κ. Καμμένος 

«Η σημερινή παρουσία του κ. Καμμένου στη Βουλή των Ελλήνων τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Δεν απάντησε σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα και επιχείρησε, με αοριστολογίες, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ήταν σε εμφανή αδυναμία να εξηγήσει στους βουλευτές και στους πολίτες για ποιο λόγο επικοινώνησε 12 φορές σε διάστημα λίγων ημέρων με τον φυλακισμένο ισοβίτη και τι ακριβώς είπαν», προσθέτει η Πειραιώς.

«Δεν απάντησε αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε αυτό τον χειρισμό. Δεν απάντησε αν γνώριζε τον λιμενικό υπάλληλο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Δεν απάντησε με ποιο δικαίωμα βγάζει καταδικαστικές αποφάσεις κατά Ελλήνων πολιτών. Η σημερινή άρνηση του κ. Καμμένου να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων εκθέτει πλέον και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος οφείλει να απαντήσει αν, και μετά από αυτό, στηρίζει τον κ. Καμμένο», καταλήγει στην ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική

Σε σχόλιο του, το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΝΔ στη σημερινή συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή αναφέρει:

«Μέρα με τη μέρα, η Νέα Δημοκρατία των κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη μετατρέπεται, από κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ομάδα πίεσης επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική. Για τη ΝΔ, δεν αποτελεί ζητούμενο η πλήρης διαλεύκανση μιας υπόθεσης διακίνησης και εμπορίας 2 τόνων ηρωίνης, αλλά η υπεράσπιση των επιχειρηματιών που στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Απόλυτο καθήκον μιας συντεταγμένης και ευνομούμενης Πολιτείας, καθώς και της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης είναι να πράξει τα δέοντα ώστε να διερευνηθούν σε βάθος υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών, ακόμα δε περισσότερο όταν αυτές σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών.

Αυτό ακριβώς οφείλει να πράξει και θα πράξει ανεμπόδιστη η Δικαιοσύνη».