Ο Παρασκευόπουλος ζητά από την εισαγγελέα του Αρ. Πάγου να ερευνήσει αν η Αυγή παρανόμησε - Free Sunday
Ο Παρασκευόπουλος ζητά από την εισαγγελέα του Αρ. Πάγου να ερευνήσει αν η Αυγή παρανόμησε

Ο Παρασκευόπουλος ζητά από την εισαγγελέα του Αρ. Πάγου να ερευνήσει αν η Αυγή παρανόμησε

«Ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου» διαβίβασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου «για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες» ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου, τα στοιχεία που διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφορούν τη διαρροή στον Τύπο προσωπικών δεδομένων δικαστικού λειτουργού του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος συμμετέχει στη σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε έρευνα για τη διαρροή των εν λόγω στοιχείων, για την οποία χθες δυο δικαστικές Ενώσεις ζήτησαν την παρέμβαση της Πολιτείας και των εισαγγελικών Αρχών για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Υπουργός επικαλέστηκε τα δημοσιεύματα για να διατάξει έλεγχο για τον συγκεκριμένο δικαστή τη στιγμή που αναμενόταν η συνεδρίαση της ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία συμμετείχε, ενώ το όνομα του δημοσιοποίησε χθες στο πρωτοσέλιδο της η Αυγή. 
Στο ίδιο κλίμα της μεταστροφής,  ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. δήλωσε ότι «είναι καλό για τη δημόσια συζήτηση να απέχουμε από τις όποιες υπόνοιες αφορούν την προσωπική ζωή του οποιουδήποτε και να συζητάμε για την ουσία» ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος στο επάγγελμα Γ. Κυρίτσης, είπε ότι δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται προσωπικά δεδομένα.

Αίτηση προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την οποία ζητά να διερευνηθεί ενδεχόμενη παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από την εφημερίδα «Αυγή» με τη δημοσιοποίηση του ονόματος του δικαστή κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.