Χαράλαμπος Αθανασίου: Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη για την συκοφαντία εις βάρος μου - Free Sunday
Χαράλαμπος Αθανασίου: Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη για την συκοφαντία εις βάρος μου

Χαράλαμπος Αθανασίου: Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη για την συκοφαντία εις βάρος μου

«Το θέμα δεν είναι καινούριο έχει ξαναειπωθεί κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο. Υπάρχει και αγωγή κατά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου» χαρακτηρίζοντας συκοφαντικά όσα λέγονται. Ο κ. Βαξεβάνης είναι υπό διατεταγμένη υπηρεσία, τόνισε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Οι δικαστές αντιστέκονται και θα αντιστέκονται, είτε είναι Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, γιατί ο μόνος στόχος τους είναι η προάσπιση της δικαιοσύνης»,είπε.

«Αυτά τα νέα παιδιά που είναι σήμερα στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν υπηρετούν τα κόμματα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ Αθανασίου η κυβέρνηση με τις επιθέσεις της εναντίον της δικαιοσύνης αναζητεί "άλλοθι". «Προσπαθούν να πουν ότι η δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις υπέρ της εργοδοσίας ενώ ξέρουν ότι ο Άρειος Πάγος έχει δημιουργήσει με τις αποφάσεις του την πιο φιλεργατική νομολογία», είπε.

Ο κύριος Αθανασίου διέψευσε ότι έδωσε χάρη σε έμπορο ναρκωτικών λέγοντας ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου χαρίτων, την οποία ο ίδιος ως υπουργός την υπέγραψε ως όφειλε και την παρέπεμψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ήταν ο μόνος αρμόδιος να δώσει χάρες. Όπως είπε ο συγκεκριμένος κρατούμενος αφέθηκε ελεύθερος όχι με εκείνη τη χάρη, αλλά αργότερα, με αποφάσεις των δικαστικών συμβουλίων. 

«Το Συμβούλιο Χαρίτων είναι ένας θεσμός που υπάρχει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη. Ο ανώτατος άρχων της χώρας, δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να δώσει χάρη. Ενας που έχει καταδικαστεί μπορεί να κάνει αίτηση στο επταμελές συμβούλιο. Ο υπουργός παίρνει τη γνωμοδότηση, έχει διαβιβαστικό ρόλο και μπορεί να πει συμφωνώ ή διαφωνώ. Αυτή είναι η παραπλάνηση. Ο συγκεκριμένος κατάδικος είχε καταδικαστεί σε ισόβια το 99, η αίτηση ήταν για να μετριαστεί η ποινή. Το συμβούλιο ομόφωνα 7-0 γνωμοδότησε υπέρ της μείωσης της ποινής. Εφόσον το Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα, συμφώνησα κι εγώ γιατί εκείνοι είναι οι αρμόδιοι. Δεν εξετάζει ο υπουργός τα δεδομένα της δικογραφίας. Και να διαφωνεί ο υπουργός είναι υποχρεωμένος να στείλει την υπόθεση στον ΠτΔ που είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει. Δεν μπορεί ο υπουργός να ακυρώσει το Συμβούλιο Χαρίτων. Αποκλειστικά αρμόδιος είναι ο ΠτΔ. Ο ΠτΔ συμφώνησε να μετριαστεί η ποινή. Ο κατηγορούμενος δεν βγήκε με αυτή την απόφαση, αλλά βγήκε λόγω ευεργετικών διατάξεων από δικαστικά συμβούλια. Ολα αυτά ενώ είναι γνωστά, ο δημοσιογράφος τα αποκρύπτει και παρουσιάζει ότι εγώ έδωσα εντολή αποφυλάκισης», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επιτέθηκαν με ανακοινώσεις τους τόσο στην Ένωση Δικαστών με αφορμή την ανακοίνωση της  τόσο στον κ. Αθανασίου.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ  αναφέρει: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με μια πράγματι πρωτοφανή ανακοίνωση φαίνεται να αναλαμβάνει και επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση. 

Χωρίς ντροπή, ανέλαβε την υπεράσπιση της Ν.Δ. για τις καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και τους συνεργάτες του πρώην δικαστικούς, οι οποίοι φέρονται να αποφυλάκιζαν με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος. Ο κ. Αθανασίου αισθάνεται τώρα προφανώς πιο άνετα, έχοντας την κάλυψη των πρώην συναδέλφων του στην προσπάθειά του να συγκαλύψει τις ευθύνες του για όσα πρωτοφανή του καταλογίζονται.

Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν: οι δικαστές και οι ενώσεις τους τι ρόλο θα παίξουν στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη της χώρας; Θα αποδίδουν δικαιοσύνη ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας και του διεφθαρμένου παλιού πολιτικού συστήματος; Ας ξέρουν όμως αυτό: εκτός από παραδικαστικά κυκλώματα, αντιδραστικούς και συνοδοιπόρους της Ν.Δ., το δικαστικό σώμα έχει και δικαστές που τιμούν το λειτούργημα και τους όρκους τους.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πρωθυπουργικό γραφείο καλεί του Δικαστές και τους Εισαγγελείς να μην... παρασύρονται σε ρόλο γραφείου τύπου της ΝΔ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως επαγγελματικό σωματείο, καλό θα ήταν να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου τύπου της ΝΔ.

Η ίδια η ΝΔ όμως και ιδιαίτερα ο κος Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν ευθέως για τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη:

Έδωσε ο κύριος Αθανασίου χάρη σε έμπορο κοκαΐνης;

Ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη συνεργάτες του μετά από καταθέσεις για πιθανό χρηματισμό;»

 



Όσο για τα μαθήματα περί δημοκρατίας, η Ένωση θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή όταν απευθύνεται στην Αριστερά που μάτωσε για να μπορούν σήμερα οι εν λόγω κύριοι και κύριες να βρίσκονται πάνω στις έδρες τους».