Εκτός επιτροπείας αλλά εντός εποπτείας μετά το 2018, παραδέχεται ο Τζανακόπουλος - Free Sunday
Εκτός επιτροπείας αλλά εντός εποπτείας μετά το 2018, παραδέχεται ο Τζανακόπουλος

Εκτός επιτροπείας αλλά εντός εποπτείας μετά το 2018, παραδέχεται ο Τζανακόπουλος

«Η έξοδος στις αγορές αποτέλεσε ένα σημείο καμπής και αποτελεί το πρώτο βήμα μιας συνολικής στρατηγικής, ώστε τον Αύγουστο του 2018, να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανακτήσουμε πλήρως την πρόσβασή μας στις αγορές αλλά και για να απεμπλακεί η χώρα μας από την στενή επιτροπεία και να ανακτήσει την οικονομική της κυριαρχία. Να μπορεί δηλαδή να νομοθετεί και να αποφασίζει, χωρίς την σκληρή εποπτεία των δανειστών» ανέφερε μιλώντας απόψε στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.  

«Αυτό δεν σημαίνει» πρόσθεσε, «ότι θα είμαστε εκτός εποπτείας. Η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό εποπτεία με τον ίδιο τρόπο που όλα τα μέλη της Ευρωζώνης παρακολουθούνται από την μεριά των θεσμών για τους όρους με τους οποίους επιτυγχάνουν ορισμένους στόχους».

Ο κ. Τζανακόπουλος διευκρίνισε, ότι θα πρόκειται για ένα καθεστώς αυξημένης εποπτείας καθώς η Ελλάδα θα βρίσκεται σε μια περίοδο μετά από πρόγραμμα προσαρμογής αλλά θα έχει συντελεστεί ένα σημαντικότατο βήμα για την ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας.