Θα ξαναέκανα την ίδια διαδικασία και σήμερα, δηλώνει ο Γεωργίου στους Financial Times - Free Sunday
Θα ξαναέκανα την ίδια διαδικασία και σήμερα, δηλώνει ο Γεωργίου στους Financial Times

Θα ξαναέκανα την ίδια διαδικασία και σήμερα, δηλώνει ο Γεωργίου στους Financial Times

«Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή ξανά σήμερα δίχως δισταγμό και το ίδιο θα έπρεπε να κάνει κάθε επικεφαλής μίας στατιστικής αρχής», δηλώνει σήμερα στους Financial Times ο πρώην διοικητής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, που καταδικάστηκε χθες σε διετή φυλάκιση με τριετή αναστολή επειδή δεν είχε ενημερώσει το ΔΣ για την αποστολή των στοιχείων στην EUROSTAT

«Στην Ευρώπη δε θέτουμε στατιστικά αποτελέσματα σε ψηφοφορία στο ΔΣ», δηλώνει ο κ. Γεωργίου, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στις ΗΠΑ ενώ προαναγγέλει ότι θα προσφύγει κατά της ποινής στο Aνώτατο Ελληνικό Δικαστήριο, τον Άρειο Πάγο δηλαδή.

Η εφημερίδα παραθέτει απόψεις Ελλήνων πολιτικών σχολιαστών που χαρακτηρίζουν τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αποδιοπομπαίο τράγο που επωμίζεται την ευθύνη για την προσφυγή στο ΔΝΤ και μιλούν για «Καφκική μορφή πολιτικής δίωξης».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξέφρασε «πλήρη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ακρίβεια των στοιχείων του ΕΛΣΤΑΤ για την περίοδο 2010-2015 και πέραν αυτού και πρόσθεσε ότι η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα κράτη μέλη μας αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης».