Η Κομισιόν αδειάζει Κοντονή: Η Ημέρα Μνήμης κατά του ολοκληρωτισμού είναι οι κοινές αξίες της Ευρώπης - Free Sunday
Η Κομισιόν αδειάζει Κοντονή: Η Ημέρα Μνήμης κατά του ολοκληρωτισμού είναι οι κοινές αξίες της Ευρώπης

Η Κομισιόν αδειάζει Κοντονή: Η Ημέρα Μνήμης κατά του ολοκληρωτισμού είναι οι κοινές αξίες της Ευρώπης

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς έγραψε ότι η «Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων" αντιπροσωπεύει τις κοινές αξίες της Ευρώπης και των κρατών-μελών της», στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο σαφές μήνυμα προς τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει στις εργασίες της διεθνούς διάσκεψης που πραγματοποιείται στην Εσθονία, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του κομμουνισμού και του ναζισμού.

 «On the European Day of Remembrance for victims of all totalitarian & authoritarian regimes we send a clear message on the importance of European values, cooperation and patriotism.This is who we are», αναφέρει στο μήνυμα του ο Τίμερμανς.

Σύμφωνα με τον κ. Τίμερμανς, «ο πραγματικός πατριώτης είναι υπερήφανος για το έθνος του/της, χρειάζεται την ενότητα, τη συνεργασία, βλέπει τη δύναμη που υπάρχει στο συμβιβασμό και το διάλογο».

Και κατόπιν, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει: «Τι πρεσβεύει η Ένωση; Ας διαβάσω το Άρθρο 2 της Συνθήκης.

»Η Ένωση έχει ιδρυθεί πάνω στις αξίες του σεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ελευθερίας, δημοκρατίας, ισότητας, του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Αυτές οι αξίες είναι κοινές στα κράτη-μέλη σε μια κοινωνία που ο πλουραλισμός, η ισονομία, η ανεκτικότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών επικρατούν».