Σ. Φάμελλος: Η «Ελληνικός Χρυσός» δεν έχει καταθέσει τις μελέτες αδειοδότησης που απαιτούνται από το Σύνταγμα - Free Sunday
Σ. Φάμελλος: Η «Ελληνικός Χρυσός» δεν έχει καταθέσει τις μελέτες αδειοδότησης που απαιτούνται από το Σύνταγμα

Σ. Φάμελλος: Η «Ελληνικός Χρυσός» δεν έχει καταθέσει τις μελέτες αδειοδότησης που απαιτούνται από το Σύνταγμα

Σε συνέντευξή του στον Alpha ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι η επιχείρηση αυτή ήρθε για να παράγει χρυσό με βάση τη σύμβασή της, όμως, «δεν έχει καταθέσει μελέτη για το πώς θα παράγει χρυσό».

«Δεν έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του περιβαλλοντικού σχεδιασμού και αδειοδότησης που είναι πολύπλοκος και επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία και υποχρεωτικός από το Σύνταγμα» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός και κάλεσε την εταιρεία «να φέρει τις μελέτες η επιχείρηση ώστε να δούμε πως θα παράγει χρυσό για να έχουμε όφελος στην οικονομία και την εργασία. Αφού δεν το έχουν κάνει ως τώρα πρέπει να πάμε σε διαιτησία για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Δημοσίου».

«Οι κολλητοί έπαιρναν δάνεια και άδειες και αυτός είναι ο τρόπος που διαχειριζόσασταν την πραγματικότητα. Ήδη σας ανέφερα 10 πρότζεκτ κολλημένα όλα 6 – 10 χρόνια που προχώρησαν με αυτή την κυβέρνηση. Αν η Eldorado ή η Ελληνικός Χρυσός θέλει να έχει διαφορετική διαχείριση με πολιτικούς όρους δεν θα έχει. Θα έχει ισότιμη διαχείριση όπως ο κάθε πολίτης» τόνισε ο κ. Φάμελλος αφήνοντας αιχμές για πολιτική διαχείριση από την πλευρά της εταιρείας καθώς στην ανακοίνωσή της επιζητά μια «πιο συνεργάσιμη κυβέρνηση».