Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής πολιορκούν την κυβέρνηση - Free Sunday
Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής πολιορκούν την κυβέρνηση

Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής πολιορκούν την κυβέρνηση

Έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, στην οδό Μεσογείων βρίσκονται από το πρωί οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία που έδωσε η εταιρεία που έχει τα μεταλλευτικά δικαιώματα για την έκδοση των αδειών για εξόρυξη στις Σκουριές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη λεωφόρο Μεσογείων και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της λεωφόρου Κατεχάκη, λόγω της συγκέντρωσης των μεταλλωρύχων.

Στην Αθήνα αναμένονται συνολικά 30 λεωφορεία με 1.500 περίπου άτομα τα οποία στη συνέχεια έχουν προγραμματίσει πορεία προς τη βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, ο δρόμος μπροστά από το οποίο, η Ηρώδου Αττικού έχει κλείσει από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς έχουν τοποθετηθεί κλούβες στη συμβολή της με την Βασιλίσσης Σοφίας και την βασιλέως Κωνσταντίνου.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Η ELDORADO GOLD έχει καταστήσει σαφές ότι εάν δεν εκδοθούν οι άδειες, από αύριο 22 Σεπτεμβρίου θα αναστείλει την επένδυση και θα θέσει τα μεταλλεία σε κατάσταση συντήρησης.

Η εταιρεία επικαλείται ότι η προσφυγή στη διαιτησία δεν αφορά την εκκρεμότητα με τις άδειες, αλλά το Εργοστάσιο Μεταλλουργίας που θα κατασκευαστεί στη θέση Μαντέμ Λάκκο στο Στρατώνι., το οποίο για να λειτουργήσει το εργοστάσιο θα πρέπει να τροφοδοτείται από τα συμπυκνώματα χρυσού των μεταλλείων τόσο της Ολυμπιάδας, όσο και των Σκουριών, των οποίων η άδεια ακόμη δεν έχει δοθεί.