ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη μεγεθύνουν τις ανισότητες στην Παιδεία - Free Sunday
ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη μεγεθύνουν τις ανισότητες στην Παιδεία

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη μεγεθύνουν τις ανισότητες στην Παιδεία

«Οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη περί “αυτόνομων σχολικών μονάδων” όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τις ανισότητες, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε αλλά, αντίθετα, τις μεγεθύνουν σε υπερθετικό βαθμό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αναφορικά με την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 2ο Δημοτικό Αγ. Δημητρίου.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι θέσεις που διακινεί ο πρόεδρος της ΝΔ έχουν στο επίκεντρο τους τη λογική της πλήρους εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, με συνέπεια την υποβάθμιση αλλά και τη στέρηση στην πρόσβαση σε αυτή από τα παιδιά που προέρχονται από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα».

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «περισσό θράσος» του Κ.Μητσοτάκη αναφορικά με δηλώσεις του περί ελλείψεων που παρουσιάζονται στα σχολεία.

«Ο ίδιος, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά, προχώρησε σε εκατοντάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.