Η Βόζεμπεργκ καταγγέλλει τον Ντάισελμπλουμ για «ωμή παρέμβαση» στα εσωτερικά της Ελλάδας - Free Sunday
Η Βόζεμπεργκ καταγγέλλει τον Ντάισελμπλουμ για «ωμή παρέμβαση» στα εσωτερικά της Ελλάδας

Η Βόζεμπεργκ καταγγέλλει τον Ντάισελμπλουμ για «ωμή παρέμβαση» στα εσωτερικά της Ελλάδας

«Ωμή παρέμβαση», χαρακτήρισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ στο «Πρακτορείο 104,9 FM», όσα ο πρόεδρος του Eurogroup, ανέφερε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή περί ανάγκης να στηριχθεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να μην υπάρξουν εκλογές πριν από το τέλος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, το 2019.

«Βλέπουμε μία ωμή παρέμβαση του κ. Dijsselbloem, ο οποίος, ούτε λίγο- ούτε πολύ, μας υποδεικνύει πότε πρέπει να διεξαγάγουμε εκλογές», είπε η κ.Βόζεμπεργκ η οποία αναρωτήθηκε:

«Φαντάζεστε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτό συνέβαινε επί κυβέρνησης ΝΔ, ή αν ο κ. Dijsselbloem έλεγε "κάντε εκλογές τώρα", ποια θα ήταν η αντίδρασή τους για τον τρόπο, που παρεμβαίνει στο να υποδεικνύει σε ένα κράτος-μέλος πότε θα διεξαγάγει εκλογές;» είπε και εξέφρασε την βεβαιότητα της ότι «η κυβέρνηση βολεύει τους δανειστές και τους Ευρωπαίους, γιατί δεν έφερε αντίρρηση σε τίποτα».

Η ευρωβουλευτής επισήμανε ότι με το πρόγραμμα που ακολουθείται από την κυβέρνηση δεν είναι ορατή μία ουσιαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, εξηγώντας ότι «γι αυτό η ΝΔ ζητεί εκλογές, δεν ζητεί, διότι μας λείπει η εξουσία ή την έχουμε στερηθεί, αλλά πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα που προτείνουμε εμείς, μέσα από την τήρηση των στόχων, όμως με μία άλλη εφαρμογή πολιτικής, μπορεί να φέρει αυτό το οποίο δεν μπορεί να καταφέρει αυτή η κυβέρνηση».